Влада готується до фальсифікацій на президентських виборах

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Влада готується до фальсифікацій на президентських виборах
21:20, 03.07.18
Соцпортал

Новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) буде так само підконтрольним президенту Порошенку, як і нинішній.

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила журналістам у кулуарах Верховної Ради, коментуючи питання щодо формування нового складу Центрвиборчкому.

Проте, фракція партії «Батьківщина» у парламенті буде вимушена голосувати за новий склад ЦВК через те, що не голосувати – це, по суті, залишити країну взагалі без Центральної виборчої комісії. Водночас «Батьківщина» не розраховує на чесність підрахунку результатів виборів, а тому партія має намір захищати вибори на місцях.

В свою чергу, заступник керівника фракції, Сергій Соболєв в інтерв’ю журналістам у кулуарах Верховної Ради повідомив, що «Батьківщина» закликає парламент активізувати роботу над Виборчим кодексом з метою внесення змін до закону про вибори президента ще до початку виборчої кампанії.

Сергій Соболєв обурений тим, як влада готується до фальсифікації президентських виборів, а власне тим, що Виборчий кодекс не вноситься на голосування в сесійну залу, не дивлячись на готовність документу до розгляду. Якщо відповідні зміни до закону про вибори президента проголосують вже після офіційного старту виборчої кампанії, тоді вона відбуватиметься за старим законом, адже закон зворотної сили не має.

Відомо, що Виборчий кодекс України передбачає внесення змін не тільки до закону про парламентські вибори, а й до закону про вибори президента та закону про місцеві вибори. І, оскільки парламентські вибори відбудуться через півтора року, то часу на внесення змін щодо них - достатньо, а ось на зміни до закону про президентські вибори, які відбудуться вже через вісім місяців, часу майже не залишилось.

Раніше, як передавав Соцпортал, Тимошенко наголосила на тому, що вибори до Верховної Ради України мають відбуватися за новим законом.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости