Колишній боєць АТО розповів про свій екзотичний бізнес

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Колишній боєць АТО розповів про свій екзотичний бізнес
18:11, 01.07.18
kurkul.com

Після повернення з АТО Костянтин Касіч зайнявся вирощуванням равликів, передає kurkul.com з посиланням на press.ua.

До АТО чоловік був генеральним директором групи компаній, займався будівництвом, обслуговуванням багатоповерхових будинків, лісозаготівлею.

- Я прийшов з АТО, грошей не так вже багато, як було до цього, частина українського бізнесу була орієнтована на Донецьку область… Мені пропонували відновити, забити на політику, але я уявив: сидітиму з побратимом, він запитає чим я займаюся, і що я скажу, що торгую з «ДНР»? Я шкодую, що втратив гроші, але про те, що відмовився від Росії і Донбасу в бізнесі — ні разу не пошкодував, — розповідає Костянтин Касіч.

Розводити равликів чоловікові запропонувала його знайома.

- Ти думаєш, я щось розумів в тих равликах коли починав? Інформацію черпав з Інтернету, бо люди, які цим займаються в Україні складно йдуть на контакт. Реальних ферм по всій Україні штук 10. Але я не знаю, хто крім мене їх переробляє. Равликовий бізнес для України явище нове, яке розвивається. Саме ця ніша не зайнята. Але люди хочуть заробити одразу і багато. Без урахування витрат на відкриття ТОВ, отримання дозволів, я витратив 20 тис. грн. Це на стадо равликів і їхнє харчування, — розповідає фермер про початок бізнесу.

Ферму Костянтин Касіч назвав «Равлик Ельф». На равликовій фермі, окрім нього і партнера Олі, працює і його дружина Ася та побратими. На фермі вирощують виноградних равликів та ахатинів. На фермі молюсків розводять аби готувати їх.

За словами фермера, равлик доростає до такого, коли з нього можна щось приготувати, проходить півтора-два роки. Основною стравою з равликів є ескарго.

Страви з равликів можна спробувати прямо на фермі.

- Порція з 12 штук в нас коштує 200 грн, в ресторані буде 400 грн. Загалом, це дорогий продукт, кілограм приготованих равликів коштує від 1,5 тис. грн. З них можна готувати не лише салати, супи, можна експериментувати. Ми хочемо навчитися робити з них паштет, — ділиться планами власник ферми.

На фермі також проводять майстер-класи з приготування равликів, показують вольєри та проводять екскурсії, загалом платні, але знижки діють для учасників війни з Росією на Донбасі. Дружини і діти загиблих бійців можуть відвідати ферму безкоштовно.

Раніше Соцпортал розповідав про те, як фермер одягнула своїх курей у власноруч зроблені підгузки.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости