У Києві з’явилася тестова версія мапи велосипедної інфраструктури столиці

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві з’явилася тестова версія мапи велосипедної інфраструктури столиці
12:59, 07.06.18
Соцпортал

Сьогодні ми анонсуємо тестову версію мапи велосипедної інфраструктури Києва — цифровий сервіс з відкритими даними на базі інформаційно-аналітичної системи «Майно».

Мета створення мапи — збір та облік даних про вже наявну велосипедну інфраструктуру столиці в єдиному цифровому інформаційному реєстрі. Ми збиратимемо дані, щоб оцінити та надалі спрогнозувати розвиток велосипедної інфраструктури міста, передбачити планувальні рішення. Ресурс мапи можуть використовувати як містяни, так і міська влада, а саме — структурні підрозділи Київської міської державної адміністрації.

Веломапа — спільний проект ініціативи Kyiv Smart City та громадської організації «Київ — Велосипедне місто». Впродовж 2017 року команда дослідників займалася пошуком та класифікацією вже наявних міських об’єктів велоінфраструктури, щоб проінформувтаи киян про актуальний стан велосипедної ситуації у місті. Ми ретельно нанесли на мапу велодоріжки та велосмуги, рекреаційні маршрути з ґрунтовим покриттям дороги, а також смуги громадського транспорту, де дозволено рух велосипедом. Також позначили будівлі з велосипедними парковками, кафе, ресторани, магазини, бізнес-центри, навчальні заклади, парки, сквери та житлові споруди. І зараз ми акцентуємо увагу на побудові нових велодоріжок та розширенні мережі веломаршрутів.

Завдяки дослідженню, проведеному в 2017-му, ми отримали якісні дані про стан велосипедної інфраструктури міста Києва. Сумарна довжина велосипедних доріжок і велосмуг у столиці становить 58 км. Загальна довжина смуг громадського транспорту, де з серпня 2017 року дозволено рух на велосипеді, — 12 км. Кількість місцевих локацій з облаштованими велосипедними парковками — 456.

У 2018 році ми розпочнемо нове дослідження зі збору даних, щоб отримати актуальну картину стану розвитку велосипедної інфраструктури та оновити дані. Адже в рамках “Концепції розвитку велосипедної інфраструктури в місті Києві” ми вже починаємо змінювати велосипедну інфраструктуру міста.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости