Політв'язні Кремля повільно, але невідворотно помирають - Супрун

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Політв'язні Кремля повільно, але невідворотно помирають - Супрун
16:15, 02.06.18
Уляна Супрун

В Росії на окупованій території нині голодують четверо українських політв'язнів, найдовше з яких - Володимир Балух.

Про це в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун написала у Facebook.

- Від 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування за свободу в’язнів сумління, яких утримує російська політична влада. Сьогодні наш Олег голодує 20 день. Він налаштований рішуче та готовий йти до кінця - або Кремль почне виконувати його вимоги, або Олег загине? - зазначила Супрун.

За її словами, до нього та до інших бранців Кремля не допускають ані українських, ані міжнародних лікарів. Вони повільно, але невідворотно помирають.

- 31 травня голодування також оголосив ув'язнений кримський активіст Олександр Кольченко - він вимагає звільнити Олега Сенцова. Його також засудили за сфабрикованими звинуваченнями за начебто тероризм. Олександр без їжі 3-й день, - додала в. о. міністра охорони здоров'я.

Раніше, у знак солідарності з Олегом, голодування оголосив ув'язнений в Росії український солдат Олександр Шумков. Його голодування триває вже 10 днів.

Найдовше голодує засуджений Росією в анексованому Криму український активіст Володимир Балух - 76-й день! Прокремлівський суд визнав його винним за збереження боєприпасів, натомість правозахисники зазначають, що його заарештували за прапор України на його власному подвір'ї.

Зараз, коли у РФ проходитиме чемпіонат світу з футболу, росіяни мають на кожному кроці чути вимогу волі для українців. Борці з кремлівським імперіалізмом, зрештою, захищають весь світ, додала Супрун.

Соцпортал повідомляв, сестра Сенцова розповіла про стан брата.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости