У Києві нагородили переможців Міжнародного конкурсу з української мови

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві нагородили переможців Міжнародного конкурсу з української мови
15:27, 18.05.18
kyiv.ba.org.ua

17 квітня в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка відбулася урочиста церемонія закриття XVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Школярі, студенти, а також вчителі української мови та літератури отримали премії Юлії Тимошенко, які вручав керівник служби Голови партії ВО «Батьківщина» Михайло Лівінський.

Про це повідомляє прес-служба столичної ВО «Батьківщина».

Понад 10 років партія «Батьківщина» та її лідер Юлія Тимошенко підтримують конкурс.

- На сьогодні українська мова найбагатша та найкрасивіша у світі. Проведення нашого конкурсу – це ще один крок до зміцнення Держави, – сказав керівник служби Голови партії Лівінський.

Під час конкурсу імені П. Яцика різними преміями нагородили близько 100 учнів, студентів та вчителів.

- Перемога Сніжани Хвойницької в конкурсі з української мови – складніша, ніж для інших дітей. Дівчина змушена навчатися за азбукою Брайля. Попри цей бар’єр вона має неймовірну любов до рідної мови. Я дякую її вчительці, Тетяні Олександрівні Солодовніковій, яка приїхала за нагородою. З такою силою духу перемоги в житті Сніжани обов’язково будуть, а значить будуть й в України – наголосив Михайло Лівінський.

Переможці конкурсу ім. П. Яцика особисто отримали премії народного депутата Івана Крулька та голови фракції у Київраді Володимира Бондаренка.

- Українська мова має лунати звідусіль. Протягом багатьох років я підтримую переможців конкурсу ім. П. Яцика, тому що щиро вірю у процвітання української мови на теренах нашої землі. Діти з різних країн змагаються у цьому конкурсі і це гріє мені серце. Завжди приємно заохочувати талановиту молодь. Єдність нації може бути тільки в тому випадку, якщо є єдність мови, – зазначив Володимир Бондаренко.

Канадський підприємець українського походження, Петро Яцик, зробив вагомий внесок у фінансування українознавства на Заході світу та в Україні. Він започаткував Міжнародний конкурс з української мови у травні 2001 року. Головною метою конкурсу є популяризація української мови, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости