Дев’ять залізничних депо оголосили «італійський страйк»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Дев’ять залізничних депо оголосили «італійський страйк»
17:05, 15.05.18
Соціальний рух

14 травня у дев'яти залізничних депо країни розпочався «італійський страйк» – тип спротиву робітників, коли вони прискіпливо виконують всі вимоги посадових інструкцій, формально нічого не порушуючи, однак по факту гальмуючи роботу підприємств

Профспілковий лідер з Кременчука Сергій Москалець на відеоблозі НАБАТ-ТВ Єгора Громова розповів, що саме викликало хвилю протестів та чого вимагають залізничники.

За його словами, машиністи відмовились виїжджати на несправних локомотивах, які до цього попри технічні нюанси активно використовувались. Тож в акції по «роботі за інструкцією та місячнику безпеки руху потягів» прийняли участь вісім локомотивних та одне вагонне депо. При цьому особливо відчутним ефект був в Кременчуці та Кривому Розі, де розташовані металургійні підприємства та де повністю зупинився рух вантажних локомотивів. Також до страйку долучились Дарниця (Київ), Тернопіль, Коростень, Миронівка, Полтава, а в Запоріжжя, за словами Москальця, адміністрація відправила штрейкбрехерів з Мелітополя.

Профспілковець зазначив, що залізничники вимагають підвищення заробітної плати. При цьому він підкреслив, що головним чином страйкують машиністи, які, в той же час, розраховують на підтримку решти співробітників «Укрзалізниці». Москалець зазначив, що минулого року їм вдалось домогтись підвищення зарплатні, яке отримали всі працівники підприємства, у тому числі пасивні або лояльні до адміністрації.

Наразі, за його словами, на переговори з робітниками вийшли представники адміністрації місцевого рівня, однак «це не ті люди, які щось вирішують». Тому протестувальники чекають переговорів з вищим керівництвом.

– Наші вимоги: – перше – підняття заробітної плати до належного рівня. Друге – негайно скасувати норму закону, яка забрала право у локомотивних бригад виходу на пенсію за вислугу років. Третє – привести рухомий склад до нормального стану. Четверте – звільнити керівництво «Укрзалізниці» та притягнути їх до кримінальної відповідальності за доведення рухомого складу до критичного стану, – каже профспілковець, підкреслюючи, що наразі їх дії повністю відповідають положенням посадової інструкції

Як повідомлялось на сайті «Соціального руху», подібна акція відбувалась ще наприкінці 2017 року.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости