Тимошенко заявила про необхідність детінізації процесів в агросекторі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Тимошенко заявила про необхідність детінізації процесів в агросекторі
16:17, 25.03.18
Батьківщина. Київ

«Батьківщина», «Всеукраїнська аграрна рада» та «Аграрний cоюз України» підписали Всеукраїнський меморандум «Новий аграрний курс України» про співпрацю щодо проведення реформ у сільському господарстві та забезпечення розвитку сільських територій.

Як наголошується у документі, аграрний сектор є провідними для української економіки.

Мета меморандуму – об’єднання зусиль громадського сектору та політичної сили для формування Нового аграрного курсу.

Сторони вирішили спільними зусиллями досягти позитивного результату в процесі реформування та розвитку сільського господарства, забезпечення розвитку сільських територій шляхом реалізації цілей та завдань, визначених цим меморандумом.

«Батьківщина», ГО «Всеукраїнська аграрна рада» і Громадська спілка «Аграрний cоюз України» вбачають результатом впровадження окреслених реформ у зростанні аграрного виробництва, зайнятості на селі, податкових надходженнях, збільшенні інвестицій у сільське господарство і надходженнях до місцевих бюджетів, захисті прав власників та орендарів земельних ділянок (паїв), а також інших аграрних активів.

Документ закріплює напрямки розвитку АПК, в яких сторони зобов’язуються діяти спільно для відстоювання і позиції аграріїв, і інтересів сільського населення.

Підписання документу, як зауважила Юлія Тимошенко, відбувається у знаковий момент, коли аграрії по всій Україні повстали проти нестерпних умов праці напередодні весняно-польових робіт та на знак протесту перекривають автомобільні дороги.

«Батьківщина», «Всеукраїнська аграрна рада», яка представляє понад 500 аграрних підприємств, та «Аграрний союз України», що об‘єднує 2 852 агропідприємства, зробили перший крок на шляху до Нового аграрного курсу України.

Документ передбачає роботу по кількох напрямках, зокрема, щодо наведення порядку із сільгоспземлею, повну інвентаризацію такої землі та припинення тіньового розбазарювання найціннішого ресурсу країни; наведення ладу з орендними відносинами та попередження будь-яких спроб рейдерства.

Юлія Тимошенко заявила про необхідність повної детінізації всіх процесів в агросекторі, наведення порядку з системою оподаткування (повернення аграріям податкових преференцій та введення єдиного аграрного податку).

Політик наголосила на необхідності докорінної зміни грошово-кредитної політики, спрямованої на підтримку та розвиток аграрного сектору – перехід на доступні довгострокові кредити до 5% річних.

Серед пріоритетів курсу Юлія Тимошенко назвала розвиток сімейного фермерства, створення нових робочих місць у агросекторі та демонополізацію всіх підприємств.

Раніше, як передавав Соцпортал, «Батьківщина» здобула перемогу на виборах у ОТГ.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости