Берег Дніпра у Києві захистять від забудови

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Берег Дніпра у Києві захистять від забудови
17:26, 22.03.18
kyiv.ba.org

Київрада підтримала проект рішення, який захистить від забудови зону Собаче Гирло. Ініціатором документу виступила депутат «Батьківщини» Тетяна Меліхова у співавторстві з колегами.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської «Батьківщини».

- Уявити не можу, що на березі затоки Дніпра «Собаче Гирло», де ростуть червонокнижні та зеленокнижні рослини, могли б звести житловий, соціально-побутовий, торговельно-розважальний, готельно-офісний, спортивно-оздоровчий комплекс, – сказала Тетяна Меліхова, подякувавши депутатському корпусу за підтримку проекту рішення.

За її словами, є надія, що підготовлений документ не дасть забудовнику жодного шансу повернути собі земельну ділянку.

Нагадаємо, що кияни боролися проти забудови берегу Дніпра з моменту надання забудовнику даної земельної ділянки на скандально відомій сесії Київради – 1 жовтня 2007 року.

Київрада до сьогодні двічі приймала різні рішення на захист цієї зеленої зони на вул. Прирічній. Проте забудовник подав до суду і виграв справу.

Раніше, як передавав Соцпортал, депутаткою підготовлено проект рішення, оскільки строк дії договору оренди земельної ділянки закінчується 28.03.2018 року, а на згаданій земельній ділянці юридично створений парк відпочинку.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости