Чиновник розповів, скільки потрібно коштів для модернізації комунального господарства

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Чиновник розповів, скільки потрібно коштів для модернізації комунального господарства
12:21, 20.03.18
Соцпортал

Держава має створити умови, за якими мають відбуватись процеси модернізації комунального господарства, і забезпечити наявність фінансів. 25 років, на жаль, нічого не робилося, аби міста і громади, які мають власні комунальні підприємства, могли фінансувати і реалізовувати подібні процеси.

- В умовах децентралізації ми передали кошти і повноваження на місця. Тепер важливо, аби кожен із органів місцевого самоврядування визначив пріоритети: витрачаємо не тільки на фонтани, тротуари і благоустрій, але і на те, що працює під землею, - в інтерв’ю інтернет-виданню «Апостроф» повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

- Важливе питання – технології, які розраховуємо отримати з боку наших фінансових партнерів. Наразі працює програма Світового Банку з модернізації теплопостачання і водопостачання. Конкретні міста вже залучені в цей процес. Програма ЄІБ на 400 млн євро вже має перші 9 проектів. Програма ЄБРР працює у Львові, Житомирі, Кам’янець-Подільському у секторі теплопостачання. Місцеве самоврядування має усвідомити, що для уникнення аварійних ситуацій потрібно регулярно інвестувати у регламентні роботи, — зазначив Геннадій Зубко.

Щодо термінів впровадження модернізації комунального господарства, на думку Віце-прем’єр-міністра — у цьому процесі повинна бути якість надання послуг. «Ринок потребує $10 млрд інвестицій у систему водопостачання, до $12 млрд по комунальним підприємствам теплопостачання. Важливо, якою буде якість води, яку споживатимуть люди, чи буде у них дома тепло, гаряча вода, тощо», — повідомив Зубко.

За його словами, на модернізацію застарілого комунального сектора в інших країнах йшло близько 10 років, наприклад у Польщі цей процес відбувався 12 років.

Раніше, як передавав Соцпортал, дагестанський міністр ЖКГ втік з РФ в Україну.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости