У Києві збудують Меморіальний центр Голокосту

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві збудують Меморіальний центр Голокосту
15:21, 16.03.18
Прес-служба Кличка

У Києві відкриють Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр". Відповідну угоду з головами профільних державних структур підписав мер столиці Віталій Кличко.

Про це повідомляє прес-служба міського голови.

Кличко заявив, що питання створення Меморіального центру, присвяченого Голокосту, є одним з ключових завдань, які він поставив перед собою як мер.

- У всьому світі є меморіали жертвам Голокосту. А в Києві, де сталася ця трагедія, де було вбито багато людей різних національностей, десятиліттями не було зроблено нічого, щоб гідно вшанувати пам'ять про загиблих. І ми повинні виправити цю ситуацію, - підкреслив Кличко.

Він також уточнив, що Меморандум щодо співробітництва, підписаний сьогодні, включає в себе не тільки будівництво будівлі меморіалу, але і "наповнення її змістом, щоб донести до майбутніх поколінь правду і пам'ять про страшну світову трагедію". Київський Меморіальний центр повинен бути такого ж рівня, як Яд Вашем у Єрусалимі і Меморіал Голокосту у Вашингтоні, впевнений Кличко.

До Меморандуму, крім міської влади столиці, долучились Міністерство культури, Міністерство освіти, Національний історико-меморіальний заповідник "Бабин Яр" та благодійна організація "Благодійний фонд "Меморіал Голокосту "Бабин Яр".

Кличко підкреслив, що робота над створенням меморіалу вже почалася, і до неї вже приєдналися українські та міжнародні благодійники й історики.

Как сообщал Соцпортал, киянам показали проект реконструкції Контрактової площі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости