У МЗС розповіли про найчастіші причини непропуску за безвізом

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У МЗС розповіли про найчастіші причини непропуску за безвізом
11:49, 10.03.18
Укрінформ

Приблизно 500 тисяч українців скористалися безвізом. Система працює нормально, кількість непропусків та неповернень незначна. Про це розповів директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

-На цей час безвізом успішно скористалися вже біля півмільйона громадян України. Система працює нормально. Кількість негараздів – непропуску, неповернення, перевищення терміну перебування невелика і не викликає жодних побоювань наших європейських партнерів, - сказав Погорельцев.

За його словами, найбільш поширеними чинники, які призводили до непропуску - суто технічні. Це непідтвердження вказаної мети перебування, недостатнє фінансове покриття, перевищена норма дозволених днів перебування (90 днів зі 180), а також винесена раніше заборона на в’їзд якимось конкретним особам.

Директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев перебував 8-9 березня з офіційним візитом в Ризі, де проводив консульські консультації з колегами з Латвійської республіки.

-Проблемних питань в консульській сфері між Україною та Латвією немає. Наші консульські консультації були в розвиток домовленостей, досягнутих міністрами закордонних справ, - зазначив Погорельцев.

Як повідомляв Соцпортал, Україна та ОАЕ домовилися про безвіз.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости