Скільки в Україні жінок-учасників бойових дій на Донбасі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Скільки в Україні жінок-учасників бойових дій на Донбасі
18:45, 06.03.18
МОУ

Через війну на Донбасі пройшло понад 6 тисяч жінок-військовослужбовців, 2 тисячі і зараз виконують бойові завдання у зоні конфлікту на сході. Про це 5 березня повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

На сьогодні у Збройних Силах України проходять службу близько 25 тисяч жінок, із них — понад 3 тисяч — офіцери. 10 тисяч жінок служать на посадах, які визначають боєздатність ЗС України. Учасниками АТО є більше 6 тисяч жінок, 2 тисячі жінок і зараз виконують бойові завдання у зоні конфлікту на сході країни.

Окрім цього, понад 31 тисяча жінок працює у Збройних Силах України на цивільних посадах.

-З метою дотримання гендерної рівності у Збройних Силах України за останні два роки було суттєво розширено перелік військово-облікових спеціальностей, які можуть обіймати військовослужбовці-жінки (а це близько 100 спеціальностей),- йдеться в повідомленні МОУ.
-Через горнило бойових дій пройшли 6 тисяч жінок, 107 з них отримали державні нагороди, ще близько 3 тисяч удостоєні нагород Міністерства оборони та Генерального штабу, - повідомляв у листопаді минулого року міністр оборони Степан Полторак.

Як повідомляв Соцпортал, жінки зможуть служити за контрактом у ЗСУ.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости