​Київські зоозахисники провели флеш-моб «1+1 любить гроші більше за тварин»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. ​Київські зоозахисники провели флеш-моб «1+1 любить гроші більше за тварин»
13:18, 05.03.18
Екологічна платформа

У неділю, 4 березня, кияни пікетували офіс «1+1 Медіа». Мистецький флеш-моб відбувся на знак протесту проти порушення журналістської етики телеканалом 1+1. Зоозахисники висловили незгоду з сюжетом ТСН, який виправдовує хутряну індустрію і зображає українських зоозахисників як «екстремістів».

Учасники акції, кількістю близько 20 чоловік, заспівали відому пісню про хлопчика Боббі з мультфільму «Острів скарбів», перекладену українською та адаптовану до нинішніх реалій. Приспів пісні звучить так: «Гроші-гроші-грошенята, Вас так люблять наші ЗМІ, Тож міняйте на них правду І у цьому і є Плюси».

Також висловилися декілька учасників акції, зокрема Олег Андрос та Анжеліка Комарова, співзасновники СВЖ «Природа над усе», які наголосили на мирному характері українського зоозахисту та закликала 1+1 і усі ЗМІ до об’єктивності у подачі матеріалів.

Кияни прийшли з власноруч виготовленими плакатами, на яких, зокрема, було написано «Вегани за факт-чек в медіа», «Ні замовним репортажам», «Я не купую хутро. Я не їм м’ясо. Я рятую тварин. Я радикал? Серйозно?».

Також учасники висловили солідарність активістам громадської ініціативи зі Львова «Екологічна платформа», дії яких були невірно подані у сюжеті ТСН. Нещодавно, 17 січня, активістів «Екоплатформи» незаконно затримали поліцейські під час мирної акції протесту проти цирку. Поліція здійснювали затримання з порушенням чинного законодавства, принижувала активістів словами і діями, звинувачувала їх у носінні забороненої зброї, яку насправді не було виявлено. Цю подію їхні соратники з Києва вважають рівною розгону Майдані 2013 року.

Нагадаємо, СБУ спіймала чоловіка, який постачав медикаменти бойовикам "ДНР".

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости