Постраждалі від теракту в Кабулі українці повернулися на батьківщину - посол

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Постраждалі від теракту в Кабулі українці повернулися на батьківщину - посол
10:55, 23.01.18
Україна 112

Надзвичайний і повноважний посол України в Таджикистані й Афганістані Віктор Нікітюк повідомив, що сьогодні частина частина українців, які постраждали від теракту в Кабулі, прибули до України.

Про це повідомляє "112 Україна".

На питання, чи правдива інформація про те, що частина українців вже повернулися до України, Нікітюк відповів ствердно.

"Саме так (перші українці 23 січня прибули в Україну).Так і передбачалося, що врятовані українці будуть повертатися протягом вчорашнього, сьогоднішнього дня, можливо і завтрашнього, рейсовими літаками. Що стосується спеціального рейсу, організованого на завтра, то мова йде про повернення орієнтовно десятьох наших врятованих співвітчизників. Але ця цифра може уточнюватися", – зазначив Нікітюк.

Напередодні повідомлялося, що повертати (до Україну) тих, хто вижив, почали вже 22 січня. Хтось буде повертатися рейсовими літаками, інші - спецлітаком, який перевозитиме тіла загиблих. Раніше МЗС повідомляло, що Україна готується направити до Кабулу спецлітак, який забере тіла загиблих і поверне додому поранених громадян.

Нагадаємо, 20 січня бойовики напали на готель Intercontinental у столиці афганістану Кабулі та відкрили вогонь по відвідувачах. Звідти всю ніч лунали стрілянина і вибухи. Як повідомляє влада Афганістану, внаслідок багатогодинної спецоперації нападників було ліквідовано. За останніми даними, внаслідок теракту загинули щонайменше 18 осіб. Деякі джерела повідомляють про понад 40 загиблих.

Як повідомляв Соцпортал, кількість загиблих українців від теракту в Кабулі зросла.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости