​Флешмоб «United Ukraine» об’єднав понад 10 тисяч людей із 62 країн світу

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Флешмоб «United Ukraine» об’єднав понад 10 тисяч людей із 62 країн світу
21:15, 22.01.18
Соцпортал

У понеділок, 22 січня, у с. Ставки Каланчацького району Херсонської області поблизу КПП «Каланчак» на адміністративному кордоні з анексованим Кримом відбулась завершальна акція IV міжнародного флешмобу «United Ukraine», присвяченого Дню Соборності України.

Організаторами флешмобу традиційно є громадські організації «Батьківщина Молода» та «Ukrainians».

У рамках заходу було відкрито фотовиставку, на якій журналістам та громадськості презентували фото учасників флешмобу з різних країн світу та куточків України.

- Нашим завданням було привернути увагу світової спільноти до України, до ситуації на Донбасі, де вже чотири роки йде війна й гинуть люди, до анексованого Криму, до потреби припинення агресії та гібридної війни з боку Росії. Нам вдалося залучити понад 10 тисяч людей від найвіддаленіших куточків світу до стін парламентів Австралії, Канади та Угорщини, які підтримали ідею соборності України та об’єдналися у боротьбі за Донбас та Крим, – розповів координатор флешмобу Олексій Захарченко.

Також учасники акції розгорнули найбільший у світі державний прапор України розміром 60 на 40 метрів і площею 2400 кв м.

Загалом, флешмоб «United Ukraine» цьогоріч об’єднав понад 10 тисяч людей з 62 країн світу на 5 континентах та з 230 населених пунктів України.

«United Ukraine» підтримали багато відомих особистостей в Україні та за її межами: депутати парламенту Канади Джеймс Безан та Марк Варава, лідер Консервативної партії Канади Ендрю Шир, депутат Федерального парламенту Австралії Кріс Крюзер, депутат Угорського парламенту Ярослава Хортяні, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, Муфтій мусульман України шейх Саід Ісмагілов, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій, міський голова Сум Олександр Лисенко, Голова Київської обласної ради Ганна Старикова, народна артистка України Галина Яблонська, Посли України в багатьох країнах, народні депутати та сотні інших учасників з України, США, Канади, Аргентини, Іспанії, Великої Британії, Нігерії, Македонії, Білорусі, Росії, Латвії, Грузії, ОАЕ, Австралії, Нової Зеландії та інших країн світу.

Нагадаємо, флешмоб «United Ukraine» – міжнародна акція в соціальних мережах, присвячена Дню Соборності України. Суть флешмобу полягала в тому, що кожен бажаючий міг сфотографуватися з постером на підтримку єдності України та викласти фото в мережу з хештегом #UnitedUkraine.

Як повідомлялось, чисельність українців у 2017 році зменшилась на 181,5 тисяч.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости