У Росії заборонили одну з найактивніших профспілок

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. У Росії заборонили одну з найактивніших профспілок
21:11, 12.01.18
Соціальний рух

10 січня Санкт-Петербурзький міський суд задовольнив позов прокуратури міста про ліквідацію Міжрегіональної профспілки «Робоча асоціація».

Дане рішення різко розкритикувала Конфедерації праці Росії, до якої входить МПРА. Профспілковці називають його невмотивованим та вкрай тривожним для профспілкового руху РФ.

- Грунтуючись на аналізі доказів, заявлених адміністративним позивачем даної справи, розуміючи надзвичайну важливість події, що сталася для профспілкового руху нашої країни, Виконавчий комітет КПР заявляє про свою незгоду з прийнятим судовим рішенням. В ході судового засідання суд необґрунтовано відхилив клопотання Конфедерації праці Росії про участь профспілкового об’єднання в процесі в якості зацікавленої особи на стороні МПРА. Лише юристи правового департаменту КПР змогли взяти участь у процесі як представників адміністративного відповідача (МПРА), – зазначають профспілковці.

За їх словами, в ході судового розгляду представниками МПРА були представлені незаперечні докази необґрунтованості претензій про ведення «нестатутної» діяльності, пред’явлених прокуратурою до членської організації КПР.

- При цьому прокуратура не змогла обгрунтувати в суді свою позицію про «численні непереборні і грубі порушення чинного законодавства», що лягли в основу позовних вимог прокуратури про ліквідацію МПРА. Ми рішуче відкидаємо спроби органів прокуратури виставити солідарну взаємодію МПРА з Глобальним об’єднанням профспілок «Індастріалл» в якості дій, які можуть спричинити за собою наслідки, пов’язані з можливістю визнання профспілкової організації в якості суб’єкта, що виконує функції «іноземного агента», – підкреслюють в Конфедерації праці.

Як зазначається, дії прокуратури і Санкт-Петербурзького міського суду грубо порушують права профспілок, гарантовані їм Конституцією Російської Федерації, Федеральним законом «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», міжнародними зобов’язаннями Російської Федерації в сфері праці, закріпленими ратифікованими Конвенціями Міжнародної організації праці.

- Рішення, прийняте Санкт-Петербурзьким міським судом відносно Міжрегіонального профспілки «Робоча Асоціація» буде оскаржене у Верховному Суді Російської Федерації. Крім цього, КПР використовує всі наявні національні та міжнародні механізми захисту трудових прав, включаючи основне право працівників на свободу об’єднання. Міжрегіональний профспілка «Робоча асоціація» продовжує діяти як визнаний, представницький, самоврядну профспілку, користуючись усіма правами, які надані йому законодавством Російської Федерації. КПР заявляє про безумовну підтримку своєї членської організації і про солідарність з обраними лідерами, членами і активістами профспілки. Конфедерація надасть МПРА всю необхідну правову, методичну та ресурсну підтримку, необхідну для нормальної роботи організації, – підкреслюють у Виконавчому комітеті Конфедерації праці Росії.

Міжрегіональна профспілка «Робоча Асоціація», раніше Міжрегіональна профспілка робітників автомобільної промисловості, має славу однієї з найбільш боєвих і ефективних профспілок РФ. Вона проводила успішні страйки на найбільших машинобудівних підприємствах, виражала солідарність з іншими активними профспілками, а також організувала збір підписів з зміну 134-ї статті Трудового кодексу РФ, яка через законодавчу колізію дозволяла приватним корпораціям не індексувати зарплатню робітників.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости