В територіальних водах України відбувся морський бій

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В територіальних водах України відбувся морський бій
15:06, 02.01.18

31 грудня 2017 року ВМСУ у взаємодії з Військовою контррозвідкою СБУ та ДПСУ припинено спробу контрабанди наркотиків морем.

У територіальних водах України було виявлено судно під прапором Танзанії, яке обґрунтовано підозрювалося в перевезенні незаконних вантажів. З метою пошуку судна та подальшого стеження за його діями за розпорядженням командного центру ВМС ЗС України в море вийшов ракетний катер “Прилуки”.

Судно-порушник було виявлено технічними засобами спостереження на траверзі нп Курортне в межах територіальних вод України, на виклик не відповідало, тому ракетний катер «Прилуки» розпочав його переслідування. З’ясувавши безперспективність спроби втечі від українського військового катеру, судно вийшло на зв'язок та було опитано згідно процедур, встановлених міжнародним морським правом. Проте, судно-порушник вимоги зупинитися не виконало.

З метою примушення до припинення протиправних дій ракетний катер “Прилуки” відкрив попереджувальний вогонь з артилерійської установки по курсу судна, яке було зупинено та відконвойовано до порту Одеса. Припинення незаконних дій іноземного судна в територіальних водах України здійснювалося за підтримки броньованих артилерійських катерів “Аккерман” та “Бердянськ” з доглядовою командою на борту, а також катера морської охорони ДПСУ з представниками СБУ на борту. На затриманому судні компетентними органами проводяться визначені законодавством юридичні процедури.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости