Силовики виявили рекордну кількість бойовиків-ренегатів на Донеччині

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Силовики виявили рекордну кількість бойовиків-ренегатів на Донеччині
17:55, 02.01.18
ТСН

За тиждень поліція Донецької області оголосила підозру 10 бойовикам. Серед затриманих – командир танку "армії ДНР", представник "козачого" бандформування та пособник терористів, який брав участь в захопленні підприємств в Бахмуті.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції області.

Більшість з них були виявлені у звільнених містах - Слов’янську, Костянтинівці, Бахмуті, Торецьку. А двоє, жителі окупованих Донецька та Макіївки, були затримані під час перевірки на контрольно-пропускному пункті під час спроби перетину лінії розмежування.

Згідно з повідомленням, 50-річний командир танку "танкового батальйону 5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го Армійського корпусу ЗС ДНР" їхав з Донецька у Волноваху разом з матір’ю, аби отримати її українську пенсію. З посвідченням від бандформування "Оплот" та військовим квитком. За грошима їхав і 44-річний макіївчанин. Залишившись без роботи, колишній шахтар влаштувався в незаконне збройне формування "Козацький Союз війська Донського". Півроку найманець зі зброєю здійснював контрольно-пропускний режим та охороняв периметр військової частини, де, за його словами, було високопоставлене керівництво "ДНР".

"Є випадки, коли розчаровані у фейковій республіці екс-бойовики повністю змінюють свою думку та йдуть служити до Збройних сил України. Вже двічі за цей рік правоохоронці виявляли такі факти в Бахмуті та Маріуполі. Напередодні нового року поліцейські задокументували ще одного бахмутчанина, який перейшов до ЗСУ", - розповіли в поліції.

Так, 2014 року 42-річний чоловік добровільно вступив до лав терористів, брав участь в захопленні підприємств, будував блокпост у селищі Парасковіївка та здійснював на ньому незаконний контрольно-пропускний режим. Через декілька місяців чоловік дійшов висновку, що служити терористам не вигідно, і вирішив шукати кращу долю на території РФ. Там він прожив 3 роки, але очікуваного не отримав. Повернувшись до рідного міста, вирішив стати українським військовослужбовцем.

Наразі поліція перевіряє кримінальне минуле кожного з колишніх учасників "ДНР".

Всім десяти бойовикам оголошено про підозру за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

У поліції нагадали, учасники незаконних збройних формувань мають законну можливість звільнитися від кримінальної відповідальності – за умови якщо вони не вчиняли тяжких злочинів і добровільно вийшли з лав бойовиків. Для цього вони мають звернутися до поліції за номером 0-800-505-102 (безкоштовно з усіх телефонів) або скористатися сервісом "Повернись додому" на сайті "Стоптероризм", а також пройти ретельну перевірку.

Загалом 2017 року поліція Донеччини викрила більше 300 бойовиків. З них 240 затримані, 61 – встановлений та оголошений в розшук.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости