У листопаді рятувальники 4 рази ліквідовували звалища люмінесцентних ламп у столиці

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У листопаді рятувальники 4 рази ліквідовували звалища люмінесцентних ламп у столиці
11:04, 07.12.17
Соцпортал

Упродовж листопада рятувальники 4 рази виїжджали для ліквідації сміттєзвалищ люмінесцентних ламп, виявлених переважно в зелених зонах столиці. Про це повідомили у КАРС «Київська служба порятунку».

Так, наприклад, люмінесцентні лампи вилучені з території Дарницького лісопаркового господарства (Бортничі). Після вилучення небезпечні лампи вивезли до «Київкомунсервісу» для подальшої спеціальної утилізації, адже вони небезпечні для навколишнього середовища.

КАРС «Київська служба порятунку» закликає мешканців міста бути відповідальними, не засмічувати територію шкідливими для довкілля лампами і не шкодити здоров’ю людей, які проживають поруч із місцями звалищ. Фахівці наголосили, що такі лампи особливо небезпечні для людей, адже містять ртуть.

Утилізацією люмінесцентних ламп у столиці займається КП «Київкомунсервіс»: вул. Кудрявська, 23, тел.: 531-96-77.

Довідково.

Виявити пари ртуті можна тільки за допомогою спеціальних приладів, так як вони безбарвні і не мають запаху. Ртуть, яка потрапляє в організм людини, виводиться назовні дуже повільно, розподіляючись в усіх органах. При вдиханні вона накопичується, насамперед – у легенях, а потім – у крові, печінці, нирках, шлунково-кишковому тракті та в головному мозку.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости