На Генпрокуратуру подали до суду через засекречення справи про "гроші Януковича"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. На Генпрокуратуру подали до суду через засекречення справи про "гроші Януковича"
11:15, 24.11.17
ТІ Україна

ТІ Україна судитиметься з ГПУ, Військовою прокуратурою сил АТО та ДП «Інформаційні судові системи».

В понеділок о 11:25 в Окружному адміністративному суді міста Києва відбудеться розгляд справи за позовом антикорупційної організації Transparency International Україна проти Генеральної прокуратури України, Військової прокуратури сил АТО та ДП «Інформаційні судові системи» про скасування незаконних рішень по засекреченню судового вироку, за яким було конфісковано 1,5 млрд доларів коштів «злочинної організації Януковича».

Минуло майже вісім місяців відколи Генпрокуратуразаарештувала 1,5 млрд доларів коштів колишнього режиму. Рішення суду, за яким ці кошти були арештовані досі не оприлюднено. Transparency International Україна вважає це тривожним сигналом, адже по-перше, суспільство досі не знає, у кого, за які злочини та скільки точно коштів було конфісковано, по-друге, якщо рішення містить технічні недосконалості, то воно зможе бути оскарженим. Секретаріат Transparency International та його українське представництво вже зверталися до українського Парламенту з проханням домогтися офіційного оприлюднення результатів судового процесу. Але представники прокуратури проігнорували засідання комітету та не з’явились для обґрунтування своєї позиції народним депутатам.

Нещодавно Центр протидії корупції відкликав позов про розсекречення даного вироку, адже під час підготовчого засідання адвокат кіпрської компанії Akemi management ltd подав клопотання щодо долучення до позову громадської організації компанії в якості третьої особи без самостійних вимог.

Державне підприємство «Інформаційні судові системи», яке зобов’язане оприлюднити судове рішення у відкритому Єдиному реєстрі судових рішень, посилається на заборону органів прокуратури. Генеральна прокуратура, у свою чергу, стверджує, що сама ж і визнала це рішення державною таємницею.

ТІ Україна вимагає скасувати низку рішень щодо секретності та зобов’язати державні органі оприлюднити вирок в Єдиному реєстрі судових рішень.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости