Керівництво правоохоронних органів веде війну за власний політичний вплив

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Керівництво правоохоронних органів веде війну за власний політичний вплив
14:51, 17.11.17
Соцпортал

Керівництво правоохоронних органів веде в Україні PR-війну за власний політичний вплив.

Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Власенко в інтерв’ю журналістам у кулуарах парламенту, коментуючи конфлікт між Генпрокурором і НАБУ.

За його словами, це війна за політичний вплив, «яка точно не має жодного відношення до якісної професійної роботи правоохоронних органів».

- Влада зробила все, щоб призначити абсолютно непрофесійну людину керівником НАЗК, влада зробила все, щоб призначити непрофесійну людину керівником ГПУ. Це люди, які займаються власним піаром, а не професійною роботою, – вважає Сергій Власенко.

На думку політика, якби подібне відбулося в будь-якій іншій цивілізованій країні, то правоохоронна система там перестала би існувати, її керівництво подало б у відставку, а у суспільстві розпочалась широка дискусія щодо вирішення подібної ситуації.

- А ми з вами обговорюємо, чи треба святкувати Різдво 25 грудня. Давайте ще 8 березня, 1 травня обговорювати, а вони тим часом хай крадуть! – обурився народний депутат від «Батьківщини».

Він нагадав про публічну заяву одного з керівників НАЗК про те, що це не незалежний підрозділ, а структура Адміністрації Президента, яку використовують для боротьби з політичними опонентами для прикриття тих, хто вірно служить Порошенку.

- Після цього було оприлюднено розмову керівника Національного антикорупційного бюро з журналістами, де він незаконно оприлюднив матеріали кримінальної справи, зокрема сумнівного з юридичної точки зору прослуховування, давав коментарі нефахово і непрофесійно. Потім у ЗМІ з’явилась величезна стаття одного з колишніх керівників підрозділу ГПУ, у якій він прямо звинувачує Генпрокурора в тому, що той давав йому незаконні вказівки. Також там йшлося про те, що в ГПУ щодня визначали, на кого з бізнесменів сьогодні будуть тиснути, де вони проводитимуть незаконні обшуки тощо, – повідомив Сергій Власенко.

Як зауважив парламентарій, після цього НАБУ відкриває кримінальну справу на керівника НАЗК, керівник НАЗК викликає керівника НАБУ для надання пояснень щодо декларації.

- І сьогодні «вишенька на торті» – НАБУ відкриває справу проти Генпрокурора, а ми продовжуємо обговорювати, чи треба святкувати 25 грудня, – обурився політик.

Народний депутат від «Батьківщини» також нагадав: коли призначали керівника НАЗК, його декларація становила 5 тис грн на місяць заробітку як адвоката.

- Я трошки працював адвокатом і розумію, що якщо людина показує 5 тис грн доходу в декларації, працюючи в Києві та Київській області, то він, м’яко кажучи, лукавить, – зауважив Сергій Власенко.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости