На що звертати увагу при працевлаштуванні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. На що звертати увагу при працевлаштуванні
14:36, 09.11.17
Соцпортал

Ви – випускник вишу із щойно отриманим дипломом або тільки що звільнилися з попереднього місця за власним бажанням, або потрапили під скорочення, або компанія, де пропрацювали багато років, припинила своє існування, а може, ви – мати, яка багато років провела з дитиною вдома. Інакше кажучи, вам потрібна нова робота. Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу hh.ua підібрали низку порад, на що звертати увагу, вибираючи нове місце роботи.

Для початку потрібно поставити собі запитання: для чого мені потрібна ця робота – для поліпшення матеріального становища, для задоволення кар'єрних амбіцій, для напрацювання досвіду? А відповівши на нього, відразу ж поставити друге – на які компроміси я готовий і чи готовий взагалі піти для досягнення мети? Наприклад, чи готовий я заради високої зарплати працювати без перспективи підвищення або, навпаки, чи згоден отримувати меншу заробітну плату, лише б обіймати керівні посади? Звільнитися не можна залишитися

Для того, щоб порівнювати різні пропозиції, потенційний працівник повинен відвідати кілька співбесід у різних компаніях й отримати якомога більш вичерпну інформацію про них. Що ж слід враховувати, віддаючи перевагу тій чи іншій організації?

1. Стабільність і рівень компанії. Тут потрібно звернути увагу на те, скільки років фірма на ринку, яку діяльність веде, який штат її співробітників і чи немає великої плинності кадрів. Погодьтеся, не зовсім приємно, та й навряд чи зручно влаштуватися у фірму-одноденку, нехай навіть із зарплатою, що перевищує середньоринкову, а за якийсь час знову шукати роботи.

2. Зарплата і соц.пакет. Ще до написання заяви про прийом на роботу слід поцікавитися, як у цій організації дотримується трудове законодавство, чи передбачені відпускні та лікарняні, чи є страховка. Адже краще з'ясувати всі фінансові питання «на березі», ніж у процесі, коли проблематичніше відкоригувати ці питання.

3. Організація робочого простору. Не бійтеся попросити показати вам робоче місце, кухню, їдальню, місце для відпочинку, якщо таке є. Тому що в перший робочий день може бути повною несподіванкою, що робочий ноутбук з Інтернетом один на весь офіс, а для того, щоб роздрукувати документи, потрібно бігти у сусідній канцелярський магазин.

4. Зручність графіка роботи. Запитайте у майбутнього роботодавця, чи немає в компанії традиції перед святами працювати в авральному режимі і засиджуватися до опівночі. Іноді один цей фактор може звести нанівець усі попередні плюси у вигляді гарної зарплати і високої посади.

5. Мікроклімат у колективі. Зрозуміло, всіх нюансів вам ніхто одразу не відкриє, але варто звернути увагу на те, як з вами спілкувалися, наприклад, охоронці на вході, секретарі та/або офіс-менеджер, співробітник відділу персоналу і керівник. Атмосфера доброзичливості скаже сама за себе.

Чесно оцініть кожну компанію за значущими саме для вас аспектами. У справі вибору роботи не варто керуватися принципом «притерпиться, то й пригорнеться». І не забувайте, що вибирають не тільки вас, але і ви. Адже бажаючи зайняти вакансію у що б то не стало, ризикуєте погодитися на запропонований мінімум і в підсумку продати свої навички і час за менші гроші, ніж вони того варті.

Працевлаштування – це дорога з двостороннім рухом. А ще ви здійснюєте, умовно кажучи, «акт купівлі-продажу». І ви – не лише продавець своїх навичок і умінь, а й покупець робочого місця, за яке платите своїми ресурсами. І, звичайно ж, робити необдумані та марні покупки не варто.

Також варто співставити свої цінності і способи досягнення результатів з цінностями і способами, які є в компанії. І якщо вас все влаштовує, починайте будувати трудові відносини.

Нагадаємо, ВР скасувала конкурси на посади голів місцевих держадміністрацій.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости