У Києві викрили конвертцентр з обігом у 700 мільйонів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У Києві викрили конвертцентр з обігом у 700 мільйонів
12:49, 18.10.17
Прес-служба прокуратури Києва

Столичні правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру з обігом понад 700 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Прокуратура Києва.

Відзначається, що конвертцентр діяв у 2016-2017 роках і надавав незаконні послуги підприємствам реального сектору економіки, в тому числі державної форми власності.

У ході розслідування встановлено, що службовці державних організацій через підконтрольні їм фіктивні і транзитно-конвертаційні компанії вивели у тіньовий обіг та привласнили понад 10 мільйонів гривень державних коштів.

"Кошти за виконання робіт, згідно з умовами фіктивних договорів, перераховувались на рахунки підприємств, які не здійснювали діяльність, зазначену в установчих документах. При цьому за короткий термін їх існування вони виконували великий обсяг фінансових операцій, що вказує на їх створення з метою прикриття незаконної діяльності", - йдеться в повідомленні.

У подальшому з рахунків суб’єктів господарювання кур’єри знімали готівку через банкомати "ПриватБанку" і передавали службовим особам.

Під час обшуків в офісних приміщеннях, в автомобілях та за місцями проживання фігурантів вилучили первинні та фінансово-господарські документи, чорнові записи, банківські картки, печатки українських та іноземних компаній, а також гроші.

На даний час із засновниками та посадовими особами підприємств проводяться слідчі дії.

Як повідомляв Соцпортал, США хочуть допомогти Україні з реформою ДФС.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости