Учені відкрили найголовнішу таємницю піраміди Гізи

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Учені відкрили найголовнішу таємницю піраміди Гізи
14:30, 24.09.17
Daily Mail

Протягом століть було загадкою, як єгиптяни мали технологічні можливості для того, щоб побудувати Велику піраміду Гізи, яка є єдиним із Семи Чудес Стародавнього Світу, що досі існує.

Зараз археологи виявили захопливий доказ, який показує, як єгиптяни транспортували 2,5-тонні блоки з вапняку та граніту на відстані у 500 миль для того, щоб побудувати гробницю фараона Хуфу у близько 2 600 році до нашої ери, пише Daily Mail.

Знайдені археологічні матеріали показують, що тисячі кваліфікованих робітників транспортували 170 тисяч тонн вапняку уздовж річки Ніл в дерев'яних човнах, які були зв'язані канатами. Таким чином, ці човни рухалися спеціально сконструйованою системою каналів, які вели до внутрішнього порту, що розташовувався за кілька метрів від будівельної бази піраміди.

Зазначається, що свиток стародавнього папірусу, який пролив світло на велику таємницю будівництва піраміди, був знайдений у морському порті Ваді Аль-Джарф. У ньому, зокрема, і йдеться про роль човнів при будівництві цього чуда світу.

Стародавній документ був написаний Мерером, який був у той час наглядачем за командою із 40 елітних робітників. Він у цьому документі і розповів, як важкі камені були доправлені від Тури до Гізи. У своєму щоденнику Мерер також описує, як його команда бере участь у перетворенні ландшафту, відкриваючи гігантські дамби, щоб відвести воду від Нілу і відправити її до місця будівництва піраміди через спеціальні канали.

Як повідомляв Соцпортал, у столиці з'явиться квіткова піраміда зі сфінксом.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости