Шахтарі у Києві влаштували пікет проти позбавлення рудника ліцензії

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Шахтарі у Києві влаштували пікет проти позбавлення рудника ліцензії
08:59, 23.09.17
Соціальний рух

«Хоч би хтось до нас вийшов», – не приховують своєї розлюченості робітники з Кривого Рогу, що приїхали пікетувати Державну службу з геології та надр (Київ, вул.Ежена Потьє, 16).

Цілий тиждень вони знаходились у Києві та влаштовували пікет проти позбавлення ПАТ «Євраз Суха Балка» ліцензії на видобуток корисних копалин, розповіли активісти Соціального руху.

«5 тисяч сімей у Кривому Розі можуть залишитись без роботи, – заявив один з гірників. – Я учасник бойових дій, міг би сидіти вдома і отримувати допомогу по безробіттю. Але я хочу працювати!». Із гучномовців лунали гасла: «Дайте нам лицензию! Дайте нам работать!».

21 вересня тут сталась спроба розігнати протест. Поліцейські без рішення суду поламали кілька наметів, чим висловили крайню неповагу до трудівників. Шахтарі вважають, що їх хотіли спровокувати на насильство, аби захід заборонили взагалі. Сьогодні за акцією мовчки спостерігали нацгвардійці, що прибули на двох автобусах. На питання, чи викликали їх чиновники Держгеонадра, вони сказали: «Начальство змусило». Поки керівництво сидить у кабінетах, напруга зростає. Навряд чи шахтарів завдовольнить, якщо так безслідно пройде і наступний тиждень.

Після виконання пісні Скрябіна «Кинули» та гімну України гірники рушили до автобусів додому. Обіцяють повернутись під стіни Держгеонадра у понеділок о 10.00.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости