​Режисерка Баді Мінк вперше представить у Києві фільм про найстарішу карту світу, знайдену в Україні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​Режисерка Баді Мінк вперше представить у Києві фільм про найстарішу карту світу, знайдену в Україні
13:02, 22.09.17
Соцпортал

Баді Мінк – режисерка, продюсерка, художниця, голова журі та почесний гість цьогорічного фестивалю актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM. Вперше в Україні Баді презентує фільм ‘MappaMundi’, що також був відібраний фестивалем Sundance 2017, та розповість історію його створення і прочитає лекцію на тему «Зробити невидиме видимим».

Назва фільму з латинської перекладається як карта світу, що означає загальнуназву географічних карт європейського Середньовіччя. Особливість цих карт полягала в тому, що вони призначалися не для практичного застосування, а для наочної ілюстрації християнської картини світобудови. Одна з таких карт, що була знайдена на території Межиріччя в Україні, і стала головним елементом фільму. Вона вигравійована на кістці мамонта та є однією з найстаріших карт у світі – її вік становить близько 15 000 років.

За сюжетом, космічні картографи подорожують Всесвітом через 950 мільйонів років розвитку Землі, 150 000 років людської міграції та 15 000 років існування картографії. Фільм демонструє безперервні зміни, що відбуваються у нашому світі протягом тисяч років та які неможливо осягнути за одне людське життя. Більш ніж 100 світових карт за тисячі років ілюструють розвиток нашого уявлення про світ, а ‘MappaMundi’ показує світ, в якому ми живемо, як результат безперервних радикальних змін та трансформації, що неможливо зупинити.

В усіх своїх фільмах Баді намагається показати те, що зазвичай ми не бачимо або чого не помічаємо.

«Мені подобається грати з простором, часом, об’ємом. У рамках лекції ми поговоримо про виклики, з якими доводиться стикатися у своїх фільмах: як візуалізувати процес створення мистецтва, передати музику шляхом зображення, розкрити таємну історію країни чи показати минуле та майбутнє нашої планети”, – коментує Баді.

В рамках виступу також будуть показані дві ретроспективи фільмів Баді Мінк.

Мова лекції – англійська із послідовним перекладом на українську мову.

Лекція та показ фільмів Баді Мінк відбудуться в перший день фестивалю LINOLEUM, який пройде з 28 вересня по 1 жовтня в Довженко-Центрі. Глядачів очікує 250 фільмів у 12-ти програмах, 10 майстер-класів та лекцій, а також спеціальна програма, присвячена 90-річчю української анімації. Повна програмана офіційному сайті.

Квиткиза посиланням.

Довідка.

Баді Мінк народилася в Люксембурзі, працює художницею, режисеркою і продюсеркою в Люксембурзі та Відні. Її роботи показували на більш ніж 500 фестивалях, включно з Каннами, Берлінале і Санденсом. Вони отримали численні нагороди та демонструвалися у більш ніж 40 ретроспективах на чотирьох континентах. Її художній здобуток виставлявся на Венеційському та Московському бієнале, Центрі Помпіду в Парижі та Лінкольн-центрі в Нью-Йорку. Баді входила до складу багатьох журі, включно з журі Orrizzonti на Венеційському кінофестивалі.

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM (від англ. cлова line - лінія і латинського oleum - олія) — найбільший показ авторської анімації в Україні. Крім міжнародного і національного конкурсів, фестиваль складається з серії майстер-класів та лекцій від професіоналів індустрії, показів експериментальної анімації та відеоарту, тематичних позаконкурсних скринінгів та дитячої програми. Головна мета показати, що анімація це не тільки розвага для дітей, але й вид сучасного мистецтва, де за допомогою нових технологій можна піднімати актуальні теми, залучаючи до цього широку інтелектуальну аудиторію. Організатор фестивалю - студія Animagrad.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости