До першого вересня у Києві відкриють кілька шкіл

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. До першого вересня у Києві відкриють кілька шкіл
21:30, 09.08.17

До кінця серпня міська влада планує ввести в експлуатацію два навчальні заклади, що будуються за кошти міського бюджету в Солом’янському та в Дарницькому районах. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

Сьогодні журналісти разом із представниками міської влади проінспектували обидва будівництва та перевірили готовність до введення в експлуатацію загальноосвітньої школи та ліцею.

Так, вже 1 вересня відкриє двері для учнів нова школа на Караваєвих Дачах за адресою: вул. Тетяни Яблонської, 12. Школа розрахована на 24 класи, в яких зможуть навчатися 720 учнів.

У 2016 році місто взялося завершити будівництво цієї школи, яке було призупинено через брак фінансування ще у 2009 році. Зараз це чотириповерхова будівля загальною площею 12 855,08 кв.м.

Функціонально будівля поділяється на дві частини: навчальна секція для 1-4-х класів з відокремленим входом та навчальна секція для 5-12-х класів з фізкультурно-спортивною зоною, медичним блоком, харчоблоком, бібліотекою та актовою залою.

Будівельники намагалися досягти зручного розміщення приміщень, створити комфортні умови для навчання та розвитку дітей. На учнів очікують нові меблі та інтерактивні дошки, кабінети, обладнані всім необхідним. Як повідомив директор школи, з 10 серпня тут розпочнеться набір першокласників.

У будівлі встановлено ліфти, пандуси, передбачено спеціально облаштовані санвузли, забезпечено доступ маломобільних осіб до всіх приміщень школи. Проведені всі необхідні роботи, щоб цей навчальний заклад відповідав найвищим стандартам енергоефективності.

Учнів мікрорайону «Осокорки-Північні» чекає відкриття ліцею на 22 класи. Будівництво приміщення на 660 місць розпочато у серпні 2016 року. Рівно за рік роботи знаходяться на фінальній стадії та будуть завершені в кінці серпня.

При будівництві ліцею застосовано новітні технології з енергозбереження, передбачено встановлення LED-світильників і облаштування учбових класів сучасними інтерактивними дошками.

У місцях загального користування облаштовано стелю системи ARMSTRONG та покриття з екологічного лінолеуму, виготовленого на основі натуральних деревних волокон, які не містять у своєму складі шкідливих речовин. Для вільного і природного освітлення збільшено площу віконних прорізів спортивного залу.

Крім того виконано дизайн-проект будівлі та передбачено систему відеоспостереження. Ліцей буде обладнано повністю, щоб діти могли приступити до навчання з усіма зручностями.

«Будівельники працюють високоякісно та дуже швидкими темпами. Як вже неодноразово наголошував мер Києва Віталій Кличко, місто й надалі планує лише пришвидшувати темпи розвитку мережі закладів освіти», – підкреслив Олександр Спасибко.

Також директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення Костянтин Федотов привітав будівельників із профільним святом, що відбудеться 13 серпня.

«Сьогодні ми відвідали два об’єкти будівництва. Напередодні Дня будівельника я бажаю всім представникам сфери натхненною працею і надалі розвивати будівельну галузь нашої столиці. Всім нам – успіхів у нашій нелегкій, але важливій та прекрасній професії, гордості за добре виконану роботу!» – сказав він.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости