Влада "закручує гайки" в інформаційній сфері?

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Влада "закручує гайки" в інформаційній сфері?
15:55, 13.07.17
Соцпортал

У Верховній Раді України на цьому тижні зареєстровані законопроекти-близнюки «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» №6676 від 10.07.2017 та №6688 від 12.07.2017.

Вони передбачають радикальне розширення повноважень силовиків у сфері позасудового блокування інформації, створення монопольного середовища на ринку телекомунікацій за рахунок зобов’язання операторів здійснювати багатомільйонні закупівлі обладнання для аналізу і блокування трафіку, надання чиновникам додаткових механізмів корупційного впливу на ринок та інші «винаходи» відомих тоталітарних режимів. За підсумком український користувач отримає інтернет-цензуру, повільний Інтернет від кількох провайдерів-монополістів за «європейською» ціною. І це під гаслом захисту інформаційної безпеки держави, яка власне і складається з цих користувачів.

Не витримує критики і технічне опрацювання проектів, адже при розробці законопроектів експертні висновки фахівців, включно з листами ІнАУ до парламенту, були повністю проігноровані.

ІнАУ сьогодні направила відкритого листа до Верховної Ради щодо цих законодавчих новацій: Відкритий лист №128 від 13.07.2017р. ВРУ щодо загроз національній безпеці України, які несуть проекти Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері.

У листі Асоціація запевняє тих, хто сподівається за допомогою новацій зменшити агресивний вплив РФ на інформаційний простір України: ці сподівання марні, а Законопроекти мають на справжній меті зовсім інше.

ІнАУ закликає народних депутатів до відповідальності та зваженості і просить не допустити підтримки антидемократичних, диктаторських підходів щодо вирішення безпекових питань в інформаційній сфері.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости