Сьогодні в Україні стартує вступна кампанія до ВНЗ

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Сьогодні в Україні стартує вступна кампанія до ВНЗ
09:09, 29.06.17
Укрінформ

В Україні сьогодні, 29 червня, стартує вступна кампанія у вищі навчальні заклади. Про це на брифінгу раніше повідомила міністр освіти.

Про це повідомляє Укрінформ.

"29 червня абітурієнти створюють електронні кабінети і подають 9 заяв на 4 спеціальності. Це можуть бути заяви як в 1 ВНЗ, так і в 9. Ми не обмежуємо кількість вишів, а тільки кількість спеціальностей", - сказала Гриневич.

У цьому році також діє система пріоритетності, коли абітурієнт визначає за шкалою від 1 до 9 пріоритетність своїх заяв у виші, де 1 - найвища пріоритетність.

Заяви подаються в електронному кабінеті з 12 липня до 26 липня. Оприлюднення рейтингових списків і зарахування за результатами ЗНО відбудеться не пізніше 12-ї години 1 серпня.

З 12 по 20 липня відбувається зарахування на підставі співбесід та конкурсів. Оприлюднення списків зарахованих за співбесідою та творчих конкурсів відбудеться не пізніше 24 липня.

У цьому році для вступу діють сертифікат ЗНО 2016 і 2017 років.

Міністр повідомила, що при приймальних комісіях ВНЗ будуть працювати відділи технічної підтримки, в які можна звернутись у разі проблем з реєстрацією або в разі відсутності можливості самостійно створити електронний кабінет.

Також, як повідомила Гриневич, під час вступної кампанії працюватиме гаряча лінія, окремо буде працювати гаряча лінія для вступників з Криму і з окупованих територій Донбасу.

Як повідомляв Соцпортал, чому в Україні не помітили світовий рейтинг вишів.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости