Мінфін анонсував масштабну реформу ДФС

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Мінфін анонсував масштабну реформу ДФС
13:04, 29.06.17
МІнфін

Міністерство фінансів і Державна фіскальна служба(ДФС) починають проект з комплексного реформування ДФС.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"27 червня, відбулася установча зустріч, присвячена запуску проекту за участі Міністра фінансів Олександра Данилюка та в.о. Голови ДФС Мирослава Продана", - йдеться в повідомленні.

Проект передбачає практичне впровадження рекомендацій міжнародних партнерів і напрацювань Мінфіну, ДФС, депутатів та експертів.

В рамках проекту буде проведено оптимізацію процесів, підсилено головні функції ДФС, підвищено ефективність адміністрування податків та поліпшено якість послуг. Головна мета - зменшити рівень корупції та перетворити ДФС у вмотивовану сервісну службу.

Проект буде впроваджуватися Мінфіном та ДФС за підтримки консультантів міжнародної консалтингової компанії.

Проект матиме трирівневу структуру:

  • Перший рівень - це Наглядова рада, до складу якої входять представники західних урядових структур, міжнародних організацій та фондів, а саме: Мінфін США, МВФ,Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Мінфін Канади, Мінфін Німеччини, Прикордонно-митна служба США, представники ЄС. Наглядова рада координує проект, затверджує цілі та моніторить реалізацію проекту.
  • Другий рівень - Комітет управління, до якого входять Міністр фінансів, Голова ДФС, заступник голови ДФС, Держсекретар Мінфіну та менеджер проекту. Цей комітет зустрічатиметься щотижня для обговорення процесу реалізації реформи. До сфери його компетенції входить визначення пріоритетів, постановка завдань та вирішення спірних питань.
  • Третій рівень - Група впровадження реформи, до якої входять представники Мінфіну, ДФС, МВФ, Команд підтримки реформ при Мінфіні та ДФС, і міжнародні консультанти. Ця група буде працювати над практичним впровадженням змін за різними напрямками, серед яких аудит, сервісна служба, дотримання законодавства, налагодження внутрішніх процесів в ДФС та інші.

В першу чергу буде проведено діагностику з метою визначення пріоритетів проекту. Вони будуть затверджені Комітетом управління. Потім група з впровадження реформи почне покрокове виконання цих пріоритетів.

Водночас, міжнародна Наглядова рада забезпечить професійний нагляд за проектом з перезавантаження ДФС.

Також передбачається поступове оновлення службового складу ДФС.

Як повідомляв Соцпортал, Мінфін відновився після хакерської атаки.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости