Волонтери відкрили в «Охматдиті» школу

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Волонтери відкрили в «Охматдиті» школу
15:30, 22.06.17
Соцпортал

20 червня у ВІЛ-відділенні клініки «Охматдит» волонтерська організація Small Heart with Art відкрила школу для дітей, які тривалий час перебувають на лікуванні.

У новій школі п’ять разів на тиждень заняття вестимуть викладачі-волонтери, які упродовж останнього року тестували та вдосконалювали під лікарняну специфіку унікальну освітню програму.

«Уже два роки ведеться робота над створенням «Школи Охмадит». І, нарешті, оновлений волонтерами навчальний клас, відкрив свої двері. Діти, які перебувають на тривалому лікуванні в стінах лікарні випадають з навчального процесу. Наздогнати програму стає не просто і далеко не в усіх батьків є можливість найняти репетитора. Завдання перед нами стояло непросте - карапузи різного віку, різна тривалість перебування в лікувальному закладі, рівень знань і швидкість засвоєння інформації зумовлена індивідуальними характеристиками. Це далеко не всі виклики, з якими ми зіткнулися. Ми експериментували з різними навчальними підходами, інноваційними моделями проведення занять. Восени ми плануємо випустити методичний посібник, який зможуть застосувати волонтерські об'єднання для створення шкіл при лікарняних установах. Це соціальна франшиза «під ключ»: плани уроків, необхідна документація, так само ми будемо надавати консультування», - каже голова правління волонтерської організації Small Heart with Art Євгенія Смірнова.

Запуск волонтерської школи в лікарні є унікальним проектом не тільки для України, а й всього регіону країн Східної Європи та Центральної Азії.

«Ініціатива Small Heart with Art по безперервному навчанню дітей, які перебувають в лікарні довгий час - дуже правильний і необхідний крок, який забезпечує дітям право на отримання освіти. Це прекрасна практика і унікальний досвід, який необхідно впроваджувати по всій Україні і регіону ВЕЦА. Зазначу також, що в даному конкретному випадку цінність проведеної волонтерами роботи надзвичайно велика. Це, на жаль, непопулярна, але велика і потрібна робота», - коментує Президент міжнародної мережі «Людей, що живуть з ВІЛ» Володимир Жовтяк.

Унікальний досвід створення школи у лікарні до Києва прибули вивчати волонтери з Азербайджану.

Куратором освітньої програми «Школи Охматдит» стала популярна ведуча каналу «1+1» Наталя Мосейчук.

Разом із запуском навчального класу, у ВІЛ-відділенні «Охматдиту» з'явилася бібліотека, для якої тисячу книжок назбирала компанія Yakaboo під час «Книжкового Арсеналу», що проходив у Києві наприкінці травня.

У створенні навчального класу в «Охматдиті» взяли участь близько ста волонтерів, а також були залучені представники великого та малого бізнесу, які допомогли зробити ремонт приміщення, та обладнати його.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости