"Батьківщина" в Київраді вимагає створити робочу групу щодо доцільності підвищення тарифів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. "Батьківщина" в Київраді вимагає створити робочу групу щодо доцільності підвищення тарифів
11:39, 21.06.17

Фракція «Батьківщини» в Київраді вимагає створити робочу групу для вивчення доцільності та соціальних наслідків підвищення тарифів на проїзд та квартирну плату.

Про це заявив голова фракції «ВО «Батьківщина» у Київраді Володимир Бондаренко.

Як відомо, київська влада підвищила тарифи на послуги з утримання багатоквартирних будинків і прибудинкових територій з 3 до 6,43 гривні за 1 квадратний метр прощі квартир. Кілька тижнів тому влада також анонсувала подорожчання проїзду у міському транспорті на 1 гривню з 15 липня цього року.

«Рішення прийняте, але воно чомусь не обговорювалося у сесійній залі», – наголосив В. Бондаренко.

«Таке подвійне підвищення співпало з подорожчанням електроенергії, газопостачання, водопостачання, із системною відмовою державних установ у оформленні субсидій (близько 9% всіх киян, які потребують оформлення субсидій, отримують відмову). Держава винна Києву 2,2 млрд. грн. по субсидіях, 1,6 млрд. грн.. – за інші субвенції, у тому числі і за виконання функцій столиці. На цьому фоні, коли люди стають все біднішими і біднішими, Київ підіймає ціни на квартплату, яка залежить від київської влади», – обурений В. Бондаренко.

Фракція «Батьківщина» проти бездумного підвищення тарифів. Адже окрім економічного обґрунтування кожне підвищення має пройти соціальне обґрунтування.

«Перш ніж підвищувати тарифи, київська влада задалася питанням чи витримають кияни такий тягар? Чи може міська влада сказати скільки середньостатистична київська родина буде вимушена додатково витрачати внаслідок подвійного підвищення? І чи спроможна вона це зробити?», – заявив під час виступу на сесії Київради Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, що уряд поставив українців на межу виживання, встановивши мінімальну пенсію на рівні 1312 гривень, а мінімальну зарплату – 3200 гривень.

У той же час перший заступник голови КМДА Г. Пліс два місяці тому відзвітував про постійне перевиконання бюджету міста. Він заявив, що минулого року 6 разів збільшували бюджет міста; було зібрано на 22% більше податків та зборів;а вже на початку 2017 року бюджет було збільшено на 1,5 мільярди порівняно з 2016 роком.

Тому, фракція «Батьківщини» у Київраді вимагає створити робочу групу для вивчення доцільності та соціальних наслідків підвищення тарифів на проїзд та квартирну плату.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости