СБУ припинила масштабну фінансову оборудку олігарха, наближеного Януковича

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. СБУ припинила масштабну фінансову оборудку олігарха, наближеного Януковича
11:31, 15.06.17
Прес-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки України у рамках заходів із захисту об’єктів критичної інфраструктури у фінансово-банківській сфері припинили масштабну фінансову оборудку з фіктивним страхуванням бізнес-активів олігарха, наближеного до біглого Януковича.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Оперативники СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили механізм виведення в «тінь» коштів великої групи компаній через фіктивне страхування ризиків. Правоохоронці встановили, що топ-менеджмент комерційної структури для мінімізації податків грошей укладав фейкові страхові угоди з підконтрольними компаніями. За попередніми оцінками, через оборудку ділки «відмили» майже 4,5 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби спільно з поліцією також заблокували у Києві та Полтаві діяльність двох кол-центрів, які в інтересах зловмисників приймали заявки на викуп страхових зобов’язань з великим дисконтом. За 10-20% від реальної суми ділки скуповували договори страхування фізичних осіб у штучно доведених до банкрутства підконтрольних структурах. Згідно із законодавством зобов’язання збанкрутілих страхових компаній підлягають стовідсотковому відшкодуванню.

Під час проведення слідчих дій співробітники СБУ задокументували численні порушення страховиками дотримання вимог чинного законодавства у сфері надання фінансових послуг. За матеріалами СБУ винесено рішення Нацкомфінпослуг про скасування страховим компаніям ліцензій та накладання адміністративних штрафів.

У ході обшуків в офісах комерційних структур правоохоронці вилучили документацію, яка доводить проведення протиправних оборудок з фінансовими ресурсами, зокрема через страхові компанії, що перебувають протягом тривалого часу в процедурі ліквідації. У зловмисників також виявлено комп’ютерну техніку та серверне обладнання з доказами нелегальної діяльності, печатки і штампи юридичних осіб, незаповнені бланки фіктивних структур з підписами та печатками.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ст. 191 та ст. 209 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Соцпортал, поліція відкрила справу за фактом ДТП нардепа Барни.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости