Скандал з пліснявим хлібом для київських школярів вичерпано

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Скандал з пліснявим хлібом для київських школярів вичерпано
17:38, 15.05.17
Батьківщина-Київ

Хліб, який будуть закуповувати для дитсадків та шкіл Святошинського району, не містить пліснявих грибків.

Про це повідомила депутатка Київради від ВО Батьківщина Тетяна Меліхова.

Як відомо, журналісти перевірили в лабораторії якість хлібобулочних виробів ПАТ «Київхліб». В окремих сортах (білковому Київському, прибалтійському Світлому та рогалику з висівками) були виявлені плісняві грибки.

Після цього журналісти УНН звернулися до Т. Меліхової, оскільки ПАТ «Київхліб» виграв у березні тендер на постачання хліба в дитячі садочки та школи Святошинського району.

- Я звернулася до голови Святошинського району і запропонувала відмінити результати тендеру, якщо це юридично можливо. Адже йдеться про здоров’я дітей. Але Управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА провело додаткові дослідження якості хліба українського столичного та батона, які є переможцями торгів для постачання у навчальні заклади. Результат: пліснявих грибків не виявлено, - відзначила вона.

Згідно з результатами додаткової перевірки обидва види продукції відповідають вимогам фізико-хімічним та мікробіологічним показникам.

- Тому прошу батьків дітей, які навчаються у дитсадках та школах Святошинського району вразі сумнівів та виявлених підозр, звертатися до мене! Або вразі можливості самостійно здавати хлібобулочні вироби на дослідження, - додала вона.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости