​Як Уряд планує відучувати людей від субсидій?

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Як Уряд планує відучувати людей від субсидій?
10:39, 05.05.17
Соцпортал

У Кабміні вирішили не призначати на наступний період субсидію, якщо в споживача наявна двомісячна заборгованість за комунальні послуги. Відповідне рішення почало діяти з 1 травня.

«Як і було заплановано керівництвом країни, субсидії за минулі два роки виконали свою ключову функцію – запобігли масових громадянським протестам. Тепер Уряд буде поступово відучуватиме населення від них, адже він уже пообіцяв МВФ скоротити відповідні витрати на 5 млрд грн – із 52 до 47 млрд», – пояснює такий хід влади провідний аналітик «Публічного аудиту» Тарас Галайда.

Спеціаліст також розповів, на які ще «прийоми» пішла влада, щоб зекономити на споживачах.

1) До переліку послуг, на які нараховується субсидія, додано «абонплату на газ» (послуги з транспортування та розподілу природного газу). Отже, абонплата незабаром таки буде введена, незважаючи на публічні заяви Прем’єра та Президента, що цього не станеться.

2) Період надання державою «зимової» субсидії скорочується на місяць – він діятиме з 16 жовтня по 15 квітня (до цього було з 1 жовтня по 30 квітня).

3) Економні споживачі можуть розраховувати на повернення коштів за невикористану електроенергію (якщо вона використовується для опалення) та газ. Проте йдеться тільки про 100 кубів газу та 150 кВт електроенергії (688 грн). Все, що понад цього, – «спишеться» з особових рахунків абонентів.

4) Уряд знизив обсяг газу для індивідуального опалення, на який нараховується субсидія, з 5,5 куб./м до 5 куб./м.

Тобто, якщо раніше сім’ї для опалення будинку площею 70 квадратів виділялося 385 кубів на місяць, то тепер – 350. Таким чином, заощаджувати газ та електроенергію буде складніше, а отже, зменшиться кількість домогосподарств, які зможуть претендувати на грошову винагороду від Уряду.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости