Недобросовісних роботодавців "привітали" з 1 травня

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Недобросовісних роботодавців "привітали" з 1 травня
11:23, 01.05.17
Соціальний рух

Анонімні соціальні активісти і активістки у незвичний спосіб привітали трудящих із міжнародним днем солідарності.

Як повідомляє Соціальний рух, “знаки уваги” би помічені поблизу підприємств харчової промисловості, ІТ, транспортної сфери тощо, де не так давно порушувались трудові права.

Чому саме ці підприємства?! Ми намагались дізнатись із різших джерел: від новинних сайтів, до чорних списків роботодавців. І от що ми дізнались …

Ліворадикали навідались “у гості” щонайменше до 6 підприємств, які славляться недобросовісністю роботодавців.

Гончарний цех “Лев і Крук”

Фасад будівлі, де знаходиться надзвичайно запилене виробниче приміщення – систематичні затримки зарплатні, що виснажують та принижують працюючих і змушують “забути” про зарплату та йти геть пропрацювавши декілька місяців – до першого травня було прикрашено надписом “поважай права трудящих!”

Комунальне підприємство “Київпастранс” відоме, свого часу, декількамісячною затримкою зарплати трудящим. Затримки припинились після того, як працівники застрайкували – трамваї столичних депо не вийшли на маршрути. Ці дії призвели до зміни керівництва та особистого контролю мером вирішення конфлікту.

Проте трудові конфлікти не припинились. Водії, що створили профспілку постійно піддаються тиску з боку адміністрації підприємства: раніше їх виселяли з гуртожитку, незаконно звільняли, а тепер, коли конфлікт набув міжнародного розголосу, на них тиснуть вже бюрократичними перепонами (затягування судових розслідувань).

Фастфуд “McFoxy”

Мережа ресторанів швидкого харчування скандально відома своєю спробою втекти від сплати податків. Працівників навіть зганяли на мітинг в підтримку фастфуду але безрезультативно.

От що адміністрації підприємства вдавалось робити ефективно, то це експлуатувати працівників: 10-12-годинний день (в т.ч. для неповнолітніх), відсутність оплати понаднормових, зарплата “в конверті” (на дві картки… за що й виник інтерес податкової), незаконні штрафи, тощо. Всі ці чинники змусили працівників всерйоз замислитись над створенням профспілки. Одного з працівників було брутально звільнено через спробу захистити свої права.

Медіа-аналітична компанія “NoxFishes”.

Ця компанія систематично практикує декількамісячні затримки зарплати найманим працівникам. Ще в 2015 році мала 2-мільйонний борг перед працівниками, які не бачили зарплати по 3-4 місяці. При тому, що на сайті компанія позиціонує себе, як така, що динамічно розвивається, проводить конференції на які запрошує потенційних інвесторів.

Виробник дитячого одягу “Le Jeko” відомий затримками зарплатні, неповагою до тих, хто приносить компанії прибуток та виробляє продукцію. Травми що стались на виробництві намагаються не оформляти, адже швеї працюють нелегально.

Зефірна фабрика “Жако”

Охорона підприємства намагалась викрасти дослідника Центру соціальних і трудових досліджень та профспілкового активіста “Соціального руху”, що цікавились умовами праці на підприємстві. Інцидент мав місце 21 серпня 2014 року.

“Людей на зефірну фабрику працевлаштовували неофіційно, експлуатуючи по 12 годин на день, по 5-7 днів на тиждень.” – повідомляє інформатор.

Інформацію про ці впадки можна знайти, провівши за пошуком в інтернеті пів години. Це лише невеличка частина “вершини айсбергу”. Часті випадки конфліктів на робочих місцях чи то навіть самосуду залишаються непублічними. Боротьба колективів на місцях є невід’ємною частиною боротьби за краще майбутнє для всіх.Ліворадикали нагадали недобросовісним роботодавцям про необхідність поваги до трудящих, а трудящим, про необхідність солідарності та віри у власні сили.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости