У Києві пройшла акція проти заборони абортів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві пройшла акція проти заборони абортів
00:02, 09.04.17
Соціальний рух

Зранку у вихідний день під Верховною Радою, незважаючи на негоду зібралось чимало людей у підтримку права жінок самим визначатись народжувати їм чи не народжувати.

Річ у тім, що напередодні громадськості стало відомо про зареєстрований у Верховній Раді суперечливий законопроект №6239, який має на меті обмежити в Україні право жінки на аборт.

Автором законопроекту є одіозний нардеп від БПП Дмитро Голубов. Той самий засновник “Інтернет-партії” – політехнологічного проекту “Партії регіонів” – яка існувала задля збільшення явки на президентських виборах, на яких в той час, як зараз вже очевидно, міг перемогти лише Янукович.

8 квітня 2017 року більше сотні людей виступили проти звуження прав жінки в Україні. Серед учасниць були помічені активістки самба-бенду “Ритми спротиву”, які розігрівали натовп ритмічною музикою та гучними гаслами.

Деякі учасниці акції зазначають, що цей законопроект навряд чи приймуть, але вони всеодно знаходять вільний час, аби висловити обурення подібним тенденціям з наступу на права людини.

Заборона або обмеження права на аборт цілком входить в межі політики жорсткої економії, на яку курсує українська влада. Будь-яка заборона – то скорочення видатків на соціалку та збільшення видатків на силовий блок, що є неприпустимим на думку деяких протестуючих.

Натомість активістки вважають, що в україні потрібна секс-просвіта та доступна контрацепція, аби запобігти появі небажаної вагітності.

На думку однієї із виступаючих публічно дівчат, держава повинна надавати можливості для гідного життя, а не карати тих, хто не має засобів до забезпечення новородженного члена суспільства всім необхідним для виховання гідного члена суспільства.

Можна помітити на фото, що деякі дівчата принесли із собою вішалки. Це не лише пристрій для вішання одягу, а й інструмент для здійснення аборту у підпільних умовах.Нагадаємо, що раніше відбулись багатотисячні протести у Польщі проти обмеженнь права на аборт, які протягували там правоконсервативні політики.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости