в "Укроборонпромі" випробували новий пожежний танк

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. в "Укроборонпромі" випробували новий пожежний танк
09:30, 07.04.17
Прес-служба "Укроборонпрому"

«Львівський бронетанковий завод», що входить до складу «Укроборонпрому», завершив випробування нової пожежної військової машини. Пожежний танк ГПМ-72 випробовували в різноманітних заводських умовах та на полігоні.

ГПМ-72 призначена для гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів, розчищення шляхів до вогнищ пожеж, прокладання протипожежних смуг при лісових пожежах.

«ГПМ-72 витримала випробування і ЛБТЗ очікує на прийняття МОУ рішення щодо укомплектування спецпідрозділів Збройних Сил України цими новітніми зразками військової пожежної техніки, оскільки потреба в броньованому пожежному танку є очевидною», – зазначив директор підприємства Роман Тимків.

В "Укроборонпромі" відзначають, що за своїми тактико-технічними характеристиками ГПМ-72 значно переважає аналоги, та складає конкуренцію на світовому ринку. Основними перевагами даного зразка озброєння є сучасний пожежний насос і лафет, місткість пожежної цистерни, яка складає 20т, підвищена прохідність та захищеність екіпажу від ураження різними типами боєприпасів та вогнем пожежі (наявні облив кабіни корпусу, фільтровентиляційна установка).

Як повідомляв Соцпортал, "Укроборонпром" поділився ще одним здобутком.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости