Експерт розповів про головний елемент гібридної війни проти України

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Експерт розповів про головний елемент гібридної війни проти України
11:03, 07.04.17
Соцпортал

«Одним із головних елементів, які були застосовані в Україні в рамках гібридної війни, була інформаційна війна, оскільки необхідно було підготувати підґрунтя для проведення подальшої операції, в якій свідомість українців багато що вирішувала». Таку думку висловив Богдан Кліх, Сенатор, Міністр національної оборони Польщі (2007-2011) у ході 10-го Київського безпекового форуму, організованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Про це повідомляє кореспондент Соцпорталу

Богдан Кліх зазначив, що елементи інформаційної війни застосовувалися Росією в Україні, як під час Революції гідності, так і в ході незаконної анексії Криму, чи військової інтервенції на Донбас: «Цей вимір гібридної війни був не лише застосований тут на практиці, а й застосований на полі бою, як один з елементів, що досить щільно супроводжує військові дії Кремля».

Водночас він додав, що інформаційна війна може застосовуватися і окремо, наприклад у ході політичних процесів, як це було під час виборів Президента США.

Богдан Кліх порівняв ці дві операції РФ - в Україні та США - і дійшов висновку, що перша мала більші масштаби, й була більш продуманою. За його словами, у ході операції в Україні РФ використовувала не тільки пропаганду, а й дезінформацію, поширення фейків. «На ваших теренах Кремль апелював до пострадянської свідомості, намагаючись повернути і відродити ті залишки радянського менталітету, які ще існують», - пояснив він.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости