Стратегія Путіна в Україні – її «додонізація», - експерт

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Стратегія Путіна в Україні – її «додонізація», - експерт
17:31, 06.04.17
Соцпортал

Стратегія Путіна щодо України, є досить простою: це її «додонізація», – таку думку висловив під час 10-го Київського Безпекового Форуму, організованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», депутат парламенту Литви Андрюс Кубілюс.

«Сьогодні я схиляюсь до висновку, що ми можемо опинитись в ситуації, коли Путін буде при владі ще 20 років. І це попри діяльність Навального та попри всі демонстрації, які відбуваються в Росії і до яких були залучені й діти. Тому для того, щоб протидіяти агресії путінській Росії щодо України, необхідно розуміти його стратегію щодо вашої держави. Вона, на мою думку, дуже проста. Тут я б загадав ситуацію в Молдові, де на президентських виборах переміг проросійський кандидат І. Додон, який на сьогодні намагається реалізувати в країні плани Москви. Тому стратегію Путіна в Україні я б назвав її «додонізацію». Тобто, створення в країні такої ситуації. За якої до влади б прийшли повністю лояльні Москві політичні сили. І завданням України є цього не допустити», – зазначив Андрюс Кубілюс.

Також литовський політик повідомив, що на сьогодні в Європі розроблено новий план, який сприятиме процесу євроінтеграції України.

«Сьогодні не можна з упевненістю можна сказати, що Україна стане членом ЄС раніше, ніж через 10 років. Для того, щоб заохочувати її далі йти шляхом євроінтеграції, ми вирішили запропонувати Україні новий план. За основу цього плану ми взяли пропозиції, які свого часу озвучила Н. Яресько, а саме: здійснити протягом 5-ти років 25 млрд дол. США інвестицій в українську економіку. В такому випадку 5 млрд. дол. США щороку становитиме – 6-8% зростання ВВП. І це матиме позитивний ефект для української економіки», – заявив Андрюс Кубілюс.

При цьому він додав, що даний план не матиме позитивного ефекту, якщо в Україні не будуть проведені реальні реформи.

«В той же час ми розуміємо, що ці гроші не будуть ефективно використані, якщо в країні не будуть проведені реальні реформи. На сьогодні корупція в Україні ще залишається досить сильною і є загроза того, що ці гроші можуть піти на інші цілі. Однак ми повинні спільно працювати для того, щоб переконати західних інвесторів в тому, що цей план буде реалізований в Україні, і що українська влада буде продовжувати працювати над реформуванням держави» – сказав литовський політик.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости