Чиновник пояснив, чим корисні субсидії на житло

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Чиновник пояснив, чим корисні субсидії на житло
05:40, 20.03.17
Мінрегіон України

Після монетизації субсидій мешканці будинків зможуть заощаджувати витрати на енергоносії та інвестувати у власну енергоефективність. Про це наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час відвідування ОСББ «Київенерго».

«Приміром, родина щомісяця отримує рахунок за тепло на 1000 гривень. З них 900 гривень покриває держава у вигляді субсидії, а 100 залишається сплатити родині. Водночас, після здійснення термомодернізації будинку за пакетом «Легкий» платіж за комуналку зменшиться на 20%, тобто на 200 гривень», - зауважив він.

Відтак, на думку Геннадія Зубка, після монетизації субсидій родині не доведеться доплачувати за тепло 100 гривень. «Більше того, із 100 зекономлених гривень субсидії вона зможе 50 спрямувати на погашення кредиту, а 50 щомісяця накопичувати на своєму рахунку. Вигода очевидна і для людини, і для держави», - підкреслив він.

На його думку, грант Фонду енергоефективності та монетизація субсидії дозволить кожній родині сплачувати вчасно кредит та отримати економію для сімейного бюджету.

Він зауважив, що монетизація планується у два етапи. «Перший – на рівні підприємств – надавачів послуг, другий – людей-споживачів послуг ЖКГ. Для цього потрібно обов’язково уточнити списки людей, які дійсно потребують допомоги. Щоб нікого не залишити поза увагою і разом з тим, щоб державними грошима не скористались шахраї», - зазначив Зубко.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости