НАБУ розслідує закупівлю поліцією автомобілів Mitsubishi Outlander

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. НАБУ розслідує закупівлю поліцією автомобілів Mitsubishi Outlander
14:10, 05.09.17

Національне антикорупційне бюро України 23 січня 2017 року відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання посадовими особами ДП "Центр обслуговування підрозділів Нацполіції України" під час закупівлі автомобілів Mitsubishi Outlаnder PHEV.

Інформація про це міститься в судовому реєстрі, повідомила організація Transparency Іnternational Україна на своєму сайті.

Чиновникам інкримінують безпідставне застосування переговорної процедури закупівлі з метою укладення договору про закупівлю з наперед визначеною юридичною особою ТОВ "Ніко Діамант" за цінами, які вищі за ринкові більш ніж на 30%.

У результаті було завдано шкоди державному бюджету в розмірі понад 240 млн гривень, що підпадає під ознаки вчинення кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що спочатку поліція домовилася про закупівлю 635 японських автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV за ціною 1 510 932 грн, що в грошовому еквіваленті становить 58,6 тис. доларів за один автомобіль. Ціна виявилася сильно завищеною, почався скандал. Тоді контракт було переглянуто, і сторони домовилися, що Mitsubishi Motors поставить на 95 автомобілів більше.

Перші автомобілі були передані поліцейським підрозділам 25 травня 2017 року.

У складі Національної поліції є також понад 1500 гібридних Toyota Prius, які Японія передала Україні в обмін на використання квоти щодо викидів парникових газів.

Восени 2015 року МВС закупило для патрульних 192 автомобілі Renault Dokker і 104 автомобілі Renault Duster. Також патрульні отримали 100 автомобілів Hyundai Sonata, які раніше використовувалися як таксі в аеропорту "Бориспіль" (закрите Sky Taxi).

Як повідомляв Соцпортал, після відміни держрегулювання ціни на продукти почали рости.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости