США наклали нові санкції на росіян та китайців

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. США наклали нові санкції на росіян та китайців
18:31, 22.08.17
Міністерство фінансів США

Міністерство фінансів США наклало санкції на компанії та людей з російським та китайським громадянством через їхню співпрацю з КНДР.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Всього наклали санкції на 10 компаній та шістьох чоловік. Ці обмеження мають на меті зруйнувати економічні зв'язки, які дозволяють Пхеньяну продовжувати фінансувати свої ракетні програми попри суворі санкції ООН.

Зазначається, що найбільше ці санкції направлені проти китайських компаній. Вони, попри обмеження Пекіну, продовжують співпрацювати з північнокорейським режимом, надаючи технології та обладнання для своїх ракет.

"Міністерство фінансів продовжить посилювати тиск на Північну Корею, фокусуючи увагу на тих, хто підтримує просування ядерних і балістичних ракетних програм, і буде відокремлювати їх від американської фінансової системи", - сказав міністр фінансів Стівен Т. Мнучін.

На його думку, для приватних осіб та компаній Китаю та Росію неприпустимо дозволяти заробляти гроші, які потім будуть використовувати для розробки зброї масового знищення та дестабілізації регіону.

Оголошені санкції стосуються китайських компаній, які купують та продають вугілля, нафту та інші корисні копалини, а також надають банківські послуги.

Як повідомляв Соцпортал, економіка Росії не в тому стані, щоб дозволити собі нові санкції.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости