Посадовці закупили в "ДНР" обладнання для волинських шахт

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Посадовці закупили в "ДНР" обладнання для волинських шахт
17:42, 21.08.17
СБУ

На корупційних закупівлях обладнання з тимчасово окупованих територій для вугільної промисловості на Волині викрили місцевих посадовців.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Один із керівників державного підприємства "Дирекція з будівництва об’єктів" вступив у змову із учасниками тендерних торгів на закупівлю обладнання для волинської шахти. Посадовець сформував конкурсні вимоги безпосередньо під конкретного постачальника, незважаючи на те, що устаткування технічно не відповідало проекту модернізації шахти.

Чиновник, який є уродженцем тимчасово окупованих територій, закупив у підприємства з так званої "ДНР" обладнання на майже 25 мільйонів гривень. Для його адаптації під реальні потреби шахти було додатково витрачено 600 тисяч гривень з державного бюджету.

Співробітники СБУ також з’ясували, що керівництво заводу-постачальника, який перереєстрований у Дніпропетровській області, надало завідомо неправдиві відомості щодо відсутності податкової заборгованості перед бюджетом, а власником підприємства є громадянин Росії.

Правоохоронці повідомили про підозру одному з очільників державного підприємства та керівнику конкурсних торгів. Триває досудове розслідування.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости