В Україні вшанували загиблу під час сутичок в США

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Україні вшанували загиблу під час сутичок в США
17:58, 19.08.17
Громадське

11 та 12 серпня у місті Шарлотсвілль в США відбулися протести «білих націоналістів» та контр-протести, на які вийшли місцеві мешканці. Хізер Хеєр загинула під час однієї з демонстрацій, коли у ходу протестувальників в'їхало авто.

Вранці 19 серпня до посольства США в Україні прийшли активісти, які виступають проти націоналістичного терору і ксенофобії, пише Громадське.

Вони принесли плакати із зображеннями американки Хізер Хеєр, яка загинула під час заворушень у місті Шарлотсвілль, передає кореспондентка Громадського.«Ми прийшли, щоб висловити свою солідарність і підтримку людям, які протестують проти расизму і нацизму в США, підтримати родину Хізер та людей, які переживають за це все», — розповів Громадському організатор акції Олег Шеленко.

Учасники акції також звернулися до українських ЗМІ із закликом виступати проти ненависті, «нагадувати, що кожна людина є самоцінною».

На думку Шеленка, проблема зростання ультраправих настроїв притаманна Україні, Росії та Європі, і тепер США: «Це негативна відповідь на кризові моменти в економіці, політиці, і це те, що не повинно влаштовувати ні нас, ні тих, хто хоче жити в країні, де людина є цінністю, де є взаємоповага і кращий рівень життя», — каже учасник акції.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости