СБУ спіймала інформатора терористів "ДНР"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. СБУ спіймала інформатора терористів "ДНР"
12:23, 17.08.17
Прес-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали на Запоріжжі інформатора так званої «інформаційної служби політвідділу міністерства оборони» терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Мелітополя, яка позиціонувала себе відомим регіональним блогером, систематично за матеріальну винагороду збирала та передавали терористам інформацію про переміщення, місця дислокації, озброєння та чисельність Збройних Сил України, які задіяні у проведенні антитерористичної операції.

Правоохоронці задокументували, що зібрану інформацію жінка передавала мобільним зв’язком та через Інтернет, а також "доповідала" куратору про суспільно-політичну ситуацію у Мелітополі та районі.

На завдання кураторів «ДНР» зловмисниця також публікувала у різних інформаційно-політичних пабліках антиукраїнські матеріали із закликами до зміни меж території України, насильницької зміни конституційного ладу та інші тенденційні тексти для збільшення соціальної напруги у суспільстві та дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці співробітники СБ України вилучили комп’ютерну техніку, засоби зв'язку, фото- та відеотехніку з доказами передачі інформації терористичній організації «ДНР».

Відкрито кримінальне провадження за ст. ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) та 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Соцпортал, у "ДНР" запевняють, що впіймали "українських диверсантів".

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости