В Києві створять арт-бульвар української художниці

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Києві створять арт-бульвар української художниці
19:30, 09.08.17

У Печерському районі Києва на бульварі Марії Примаченко з’явиться Prima Maria Art Boulevard - своєрідний музей видатної української художниці під відкритим небом.

Prima Maria Art Boulevard – це перший культурний проект подібного масштабу, аналогів якому не було в Україні. Арт-об’єкт являтиме собою особливий публічний простір, адже прямо в центрі столиці оживуть образи з полотен видатної мисткині art naive.

-Ми здійснили колосальну організаційну роботу для того, аби розпочати цей амбітний соціально-культурний проект, який покликаний відкрити та максимально наблизити творчість видатної української художниці Марії Примаченко до людей. Його унікальність полягає в тому, що одна з вулиць Києва стане цілісним простором, в якому буде втілено фантастичний світ художниці. На арт-об’єкти перетворяться житлові будинки, офісні споруди, підземний перехід та практично всі елементи бульвару. Ми залучили до проекту найкращу творчу команду, кураторів та митців, які свого часу створили Пейзажну алею, Федіра Баландіна та Костянтина Скритуцького,

- зазначає автор ідеї Едуард Ахрамович.

В рамках проекту будуть створені 16 тематичних скульптурних композицій, три стилізовані тематичні арки, дві вхідні скульптурні групи, декілька мистецьких стінописів на будівлях за мотивами картин Примаченко.

Крім того, заплановане тематичне облаштування підземного переходу на перетині бульварів Марії Приймаченко та Лесі Українки, який прикрашатиме панно з мозаїки, а також встановлення меморіальної дошки та монументу Примаченко, де кожного року в День народження художниці 13 січня будуть вшановувати її пам’ять.

Протяжність арт-бульвару складатиме 500 м.

Як повідомляв Соцпортал, живопис, який дихає. Талановита художниця створює картини на людських тілах.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости