В Україні почнуть видавати ID-паспорти з вбудованим цифровим підписом

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. В Україні почнуть видавати ID-паспорти з вбудованим цифровим підписом
14:10, 08.08.17
Володимир Гройсман

В Україні восени почнуть видавати внутрішні ID-паспорта з вбудованим електронним цифровим підписом, до кінця року запрацює мобільна ідентифікація громадян Mobile ID, а також реєстрація шлюбу та свідоцтва про народження онлайн.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

«Я порадив би всім українцям, які ще не мають ЕЦП (електронно-цифрового підпису), оформляти його. З осені почнеться видача внутрішніх паспортів у вигляді ID-карти відразу з електронним цифровим підписом (ЕЦП), а до кінця року в Україні запрацює Mobile ID (ЕЦП на SIM-карті) », — написав прем'єр.

Впровадження електронних безконтактних послуг, перехід на електронну ідентифікацію та електронний підпис громадянина є необхідною умовою для впровадження системи електронного уряду в Україні. У 2014 році Кабмін заявив про намір запустити електронний уряд в Україні до кінця 2017 року.

Mobile ID — сервіс мобільного ідентифікації користувачів, який дозволяє абоненту використовувати свій мобільний телефон зі встановленою в ньому SIM-картою для безпечної електронної ідентифікації. Mobile ID можна використовувати для доступу до захищених електронних документів, а також щоб ставити цифровий підпис на документах. Це має полегшити якість надання адміністративних та інших сервісів. В Україні вперше стандарт Mobile ID був реалізований на порталі адміністративних послуг у Львові.

Як повідомляв Соцпортал, Гройсман: за рік доходи українців зросли на 37%.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости