Суд підтвердив законність ліквідації банку «Михайлівський»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Суд підтвердив законність ліквідації банку «Михайлівський»
13:08, 08.08.17
Прес-служба НБУ

Київський апеляційний адміністративний суд України підтвердив законність, правомірність та обґрунтованість рішень Національного банку щодо виведення ПАТ «Банк Михайлівський» з ринку, повністю відмовивши акціонеру цього банку у позові.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

З матеріалів справи відомо, що ТОВ «Екосіпан», який є акціонером банку, оскаржував у суді рішення регулятора щодо правомірності виведення банку.

«Окружний адміністративний суд Києва 15 травня 2017 року задовольнив позов товариства частково та скасував рішення Національного банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про неплатоспроможність «Банку Михайлівський», введення в нього тимчасової адміністрації й ліквідацію. При цьому суд відмовився зобов'язати НБУ відновити роботу «Банку Михайлівський», — йдеться у повідомленні.

Національний банк не погодився з рішенням суду першої інстанції і подав апеляційну скаргу, яку Київський апеляційний адміністративний суд 07 серпня 2017 року задовольнив повністю.

Нагадаємо, НБУ прийняв рішення про віднесення ПАТ «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних 23 травня 2016 року, а 12 липня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та його ліквідацію.

Станом на 23 травня 2016 року 100% акцій банку належить ТОВ «Екосіпан», 92.5% якого належить Віктору Поліщуку, 3.9% — Ігорю Дорошенку та 3% — Віктору Єрасову.

Як повідомляв Соцпортал, на Банковій побилися вкладники банку "Михайлівський" з поліцією.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости