Спілка ветеранів АТО звинуватила поліцію в піарі замість вирішення проблеми атовця

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Спілка ветеранів АТО звинуватила поліцію в піарі замість вирішення проблеми атовця
23:15, 27.07.17
Соцпортал

Яремчанська спілка ветеранів АТО звинуватила поліцію в піарі замість вирішення проблеми атовця Андрія Стельмащука

Поліція організовує «шоу», самопіар та перетворює на сміх проблему учасника АТО Андрія Сельмащука, замість того, щоб допомогти у її вирішенні.

Відповідну заяву Яремчанської регіональної спілки ветеранів АТО опублікував на сторінці в соцмережі Фейсбук очільник спілки Володимир Губарчук.

Учасники АТО Яремчанщини заявляють, що для багатьох людей російсько-українська війна стала буденністю, героїчні загибелі бійців – простими нещасними випадками, психологічні проблеми учасників АТО – непотрібними клопотами та приводом для насмішок.

«А чи не щодня, з фронту додому повертаються бійці, які не розуміють як забути пережитий страх і жити далі. Одним вдається швидше та простіше повернутись до нормального життя, інші ж переживають складні психологічні розлади, яких в нашій державі, на жаль, позбутись ніде. Через відсутність належних реабілітаційних центрів, з фаховою допомогою медиків та психологів, учасники АТО, які після років на фронті, переживши втрати побратимів змушені самотужки долати наслідки війни, що відображаються на їх здоров’ї. Свідченням цього є сьогоднішній інцидент з Андрієм Стельмащуком, який поліція перетворила у «шоу», на надавши допомоги бійцю» - зазначають атовці.

Вони наголосили, що Андрій Стельмащук вже проходив курс лікування, але, державна медицина не приділила проблемі належну увагу. За їх словами, лікарі повинні були б спостерігати за ним і в відповідний момент надати допомогу.

«Такі інциденти, які часто трапляються серед бійців АТО – наслідки перебування у постійному стресі, коли хлопцям приходиться лише надіятись, що завтрашній день настане, що вони залишаться живими і ще хоч раз побачать своїх рідних» - йдеться у дописі.

Атовці переконані, що держава, яка відправляє хлопців на війну, деяких навіть пов’язуючи в наручники, мала б брати на себе повну відповідальність за їх здоров’я. Але натомість обертається до них просто обертаються спиною.

«Так сталось із передачею бази НБУ «Прикарпаття» на баланс області для створення там реабілітаційного центру для учасників АТО, за що, до речі, активно боровся Стельмащук і вся Яремчанська регіональна спілка ветеранів АТО. Влада просто проігнорувала можливість створити умови для реабілітації атовців, не прийняла готову сучасну базу, яку їй віддавали безкоштовно. Прикро усвідомлювати те, що ні правоохоронні органи, ні влада не надає жодної допомоги людині, яка цього потребує, не входить у становище сімей, у яких проживають бійці, натомість перетворює психологічне загострення на «комедію» та привід для чергового скандалу» - відзначають членя регіональної спілки ветеранів АТО.

«Насправді ж, психологічні розлади бійців АТО – це соціальна проблема, яка зачіпає кожного українця. Не будьмо байдужими, ми повинні докладати зусиль для того, щоб дати можливість хлопцям відновити здоров’я після війни, пройти належну реабілітацію, і не допускати схожих ситуацій!»

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости